Vi overfører direkte fra Arne Fagervold sin bisettelse torsdag

Kjøpmannen fra Skåbu gikk bort 31. desember 2020.
Nyheter

Torsdag er det mulig å følge begravelsen etter Fagervold her i lokalavisa. Sendinga starter 10.40.

Arne Fagervold var kjøpmann på Coop Marked i Skåbu. I 1985 tok han over butikken, den gang i lokaler i "sentrum". Senere ble butikken flytta til Krogenæs-bygget. Før Fagervold starta med butikkdrift i Skåbu, var han ansatt på Bygg og Bo.

- Som kjøpmann i fjellbygda, der alle kjenner alle, og det er tette og nære bånd, vet vi at det er et helt lokalsamfunn som sørger og som ønsker å ta farvel. I tillegg er det mange hyttefolk som har et nært forhold til Fagervold. Derfor er det fint for oss i lokalavisa og kunne bistå familien med å gi alle som vil muligheten til å følge begravelsen direkte, sier redaktør i Dølen, Tone Sidsel Sanden.

I uka etter bortgangen til Fagervold, ble det tent lys utenfor butikken i Skåbu.   Foto: Privat

Det er kun tillatt å være 50 tilstede i kirka. Fagervold sin begravelsesseremoni foregår i Sødorp kirke.

- Pappa var en viktig person i bygda, mange vil nok kalle han Skåbus ansikt utad. Han var godt likt av alle, både av lokalbefolkningen og hyttefolk. Han var alltid hjelpsom og serviceinnstilt, forteller dattera Anette Fagervold.

Hun sier at mange har spurt henne om deltagelse i begravelsen.

- På grunn av covid-19 er det umulig å få med alle som vil være tilstede. Derfor ble det enighet om streaming, for at de som ønsker kan få delta og ta et siste farvel med pappa, sier hun.

Arne Fagervold etterlater seg kone, to barn, svigersønn og fem barnebarn. Han ble 64 år gammel.

Familien opplyser at bilde av Arne Fagervold er tatt på toppen av Gravdalstinden med Storebjørn i bakgrunnen. Dette var siste skitur sammen med sønnen Øyvind, 13. juni 2020.


35 år gammel tok Bente livet sitt. Storesøster Anette vil alltid lure på hvorfor

For snart to år sida valgte lillesøsteren å ta sitt eget liv. Hvordan leve videre med en slik sorg?I løpet av 35 år som butikksjef i fjellbygda har aldri Arne opplevd maken: Tidenes handelssommer

Omsetningsøkningen på 27,5 prosent i juli, er over all forventning, sier butikksjef Arne Fagervold i Coop Marked Skåbu.Dagligvarebutikker må tenke nytt - tilbyr handlehjelp til de i karantene

Koronakarantenen byr på utfordringer de færreste har prøvd seg på før. Gode ideer kommer godt med i en slik situasjon, og Helga Engum mener en må se mulighetene.Coop Marked i Skåbu fikk "Tenk positivt-prisen"

Sammen med de ansatte ser sjefen sjøl positivt på framtida for den eneste dagligvarebutikken i Skåbu.Korona gav fråspark til å satse tidlegare: Jannicke starta to nye selskap i pandemi-året

Da gudbrandsdølane fekk summa seg etter koronasjokket i mars, bobla nye idear fram frå eit offensivt næringsliv. Verkemiddelapparatet har hatt travle tider, mellom anna for å bistå Skåbu Fjellhotell med strategi framover.