Rekordhøyt strømforbruk i Midtdalen – slo rekorden fra 2018

Kulde, økt elektrifisering og stadig flere nettkunder fører til rekordhøyt strømforbruk i vårt distrikt.

Den 6. februar målte Vevig tidenes høyeste belastning i sitt nett i Gudbrandsdalen.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

Den 6. februar målte Vevig tidenes høyeste belastning i vårt nett - 129,5 MW (megawatt). Vevig er et selskap i Gudbrandsdal Energi-konsernet, og har sitt nettområde i kommunene Øyer, Ringebu, Sør-Fron, Nord-Fron samt Sjoa-området i Sel.


Gamleselskapet er historie - disse ansatte jobber nå i energiselskapet Vevig

Gudbrandsdal Energi Nett er historie. «Vevig» er navnet på det nye nettselskapet.


Over 10 tusen panelovner ekstra

Den forrige rekorden var på 118,8 MW, og ble registrert 1. mars 2018. Økningen tilsvarer 10.700 panelovner på 1000 Watt.

- De siste 3 årene har vi fått nesten 1.700 nye nettkunder, en økning som hovedsakelig skyldes utbygging av fritidsboliger, skriver Vevig på sin nettside.

Kuldeperioden vi er inne i, økt bruk av hyttene under koronapandemien og økende elektrifisering av det norske samfunnet er viktige faktorer som forklarer det økte forbruket, i følge Vevig.


Gudbrandsdal Energi sin satsing på mobiltelefon bærer frukter – har passert sju tusen abonnement

GE Mobil gikk for andre gang til topps i kåring av landets beste mobilabonnement.


Ny rekord på landsbasis

Også for landet som helhet har forbruket vært rekordhøyt i vinter. Torsdag 4. februar brukte vi mer strøm enn noen gang tidligere i Norge. Rekorden kommer bare uker etter forrige forbruksrekord i januar.

Mellom klokken 08 og 09 registrerte Statnett et strømforbruk på 25.146 megawattimer (MWh). Det er 610 MWh mer enn forbruksrekorden som ble satt i januar.

-Vi ser at flere rekorder har blitt slått de siste ukene. Det kalde været som har vart en stund er en viktig grunn til at forbruket nå er høyt, men det høye forbruket skyldes ikke bare kulden. Det er også resultat av økt elektrifisering av samfunnet, både innen transport og industri, og en vridning bort fra fossile brensler til oppvarming - der oljefyring ble forbudt fra 2020, sier Gunnar Løvås, konserndirektør for system og marked i Statnett.