VM over for Jansrud etter ryggskade

Kjetil Jansrud er ferdigkjørt i alpin-VM i Cortina d'Ampezzo. Han fikk en vridning i ryggen i super-G-rennet i kombinasjonen mandag.

En ryggskade gjør at VM er over for Kjetil Jansrud fra Vinstra.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

35-åringen gjorde en feil på toppen og tapte en del tid midtveis i løypa og kom i mål 0,92 sekund bak Alexis Pinturault, så sjansene for medalje senere var minimale.


Kjetil er optimistisk og klar for VM: – Bare medaljer som teller

Kjetil Jansrud, vår lokale olympiske mester, og verdensmester fra Åre for to år sida, er klar for VM i alpint i Cortina, Italia. Og som vanlig er han optimist.


Fikk en vridning

Landslagslege Trond Floberghagen ga en mer detaljert beskrivelse av skadeomfanget.

- Det som skjedde var at Kjetil pådro en vridning relativt tidlig i super-G-rennet. Det gjorde at han måtte fullføre med smerter, og han kjente fort i pausen at dette ikke forenlig med videre slalåmdel, sa Floberhagen til NTB.

Jansrud var motivert for slalåmdelen i kombinasjonen da NTB pratet med ham i intervjusonen i Cortina.

– Jeg er langt bak, men jeg får bare prøve. Jeg er selvfølgelig helt kjørt av i medaljekampen, med mindre ti mann hekter, sa Jansrud.


Jansrud kjørte ut i Kitzbühel: - Veldig frustrerende

Kjetil Jansrud kjørte ut i mandagens super-G i østerrikske Kitzbühel. Det fullfører en skuffende helg med svake resultater.


Mål om å fullføre sesongen

Det ble ikke slik etter at han fikk tenkt seg om i pausen mellom konkurransene.

- Det er riktig at han var kjempemotivert for konkurransen, og dette er utelukkende en medisinsk vurdering. Det er alltid en utøvers skrekk at han ikke kan stille i konkurranse. Alt i alt virker det relativt godartet ut fra de undersøkelsene vi har gjort. Vårt felles mål er at Kjetil skal fullføre siste del av sesongen som planlagt. Det var også med i vurderingen da vi bestemte at han skulle stå over slalåm. Den øvelsen er en ganske stor påkjenning for ryggen, sa Floberghagen.

Kombinasjonen var siste øvelse for Jansrud i Cortina, og Vinstra-mannen Jansrud kan se tilbake på et VM som endte opp som en nedtur resultatmessig.