Vi overførte direkte fra Hans Petter Kleiven sin begravelse

Dølen sendte direkte fra seremonien i Sødorp kapell.
Nyheter

Den engasjerte reiselivskjempen skulle fylt 91 år i dag, men slik ble det ikke. Hans Petter Kleiven gikk bort onsdag 10. mars.

Hans Petter Kleiven var ikke en hvemsomhelst i lokalmiljøet og langt ut over seterbølen. I rollen som turistsjef er hans innsats innen reiselivsbransjen i dalen viden kjent, og det samme er innsatsen og engasjementet han la ned i utviklingen av Peer Gynt-stemnet og etableringen av Kvam Krigsminnesamling.

Kortesje med hest og slede til kapellet

Hans Petter har også satt koreografien på sin egen begravelse i Sødorp kapell.

I dag klokken 9 vil kortesjen med hest og slede starte ved boligen i Gruva og følge kappelvegen fram til porten foran kapellet. De frivillige i Peer Gynt-stemnet vil stå med fakler langs kapellvegen, og jeg inviterer alle som ønsker å vise Hans Petter den siste ære, til å delta i kortesjen fram til kapellet. Utendørs er det enklere og overholde smittevernreglene og avstand, og presten vil stå ved kapellporten og takke de som møtte fram, påpeker Vinne.

Sjølve begravelsesseremonien i kapellet er for familie og inviterte venner.