Nå bør du sjekke fryseren - biffer og fileter trekkes tilbake etter salmonellasmitte

Norgesgruppen utvider tilbakekallingen av storfeprodukter på grunn av salmonellafunn til å gjelde biffer og fileter fra samme råvareparti.

NorgesGruppen tilbakekaller enkelte holdbarheter av karbonadedeig, kjøttdeig og burgere merket med Folkets, Meny, Spar og Kiwi, etter funn av salmonella. Alle produktene er utgått på dato, men forbruker kan likevel ha disse i fryseren.  Foto: NorgesGruppen/NTB

Nyheter

11. mars kalte Norgesgruppen tilbake all kjøttdeig, karbonadedeig og burgere fra partier som kan inneholde salmonella som ble oppdaget i importert kjøtt fra Tyskland.

Partiet med storfekjøtt ble importert til Norge av Prima Jæren. Mattilsynet har tidligere opplyst at de følger opp virksomheten.

Det var i starten av mars at det ble registrert flere tilfeller av smitte med tarmbakterien Salmonella Enteritidis i flere norske fylker. Ti personer ble så syke at de måtte legges inn på sykehus.


Mistenker mutert virus i Ringebu etter skolebesøk i Kvitfjell

Det sier kommuneoverlege Per Ove Hagestuen til Dølen.Selger duftlys med betydning: - Du velger selv hvilken organisasjon du vil støtte

Ungdomsbedriften Lysglimt UB fra Vinstra Videregående Skole selger egenproduserte duftlys til inntekt for ulike interesseorganisasjoner.


Fant likheter med kjøttprøve

Den aktuelle prøven av kjøttpartiet ble tatt av Prima Jæren selv, i slutten av januar i år. Innledende analyse viste funn av salmonella. Veterinærinstituttet identifiserte at det er snakk om Salmonella Enteritidis gjennom egne analyser.

Da FHI oppdaget at folk var blitt salmonellasyke, sammenlignet Veterinærinstituttet og FHI prøvene, og fant at de var genetisk like. Begge prøvene ble analysert ved hjelp av metoden som kalles helgenomsekvensering.

Nå kalles flere storfeprodukter tilbake, blant annet flere biffer og fileter. Alle produktene som er omfattet av tilbakekallingen, er utgått på dato og finnes ikke lenger i butikk, men forbrukere kan ha produktene i fryseren.


Tommy ville dø. Nå kjemper han en kamp for å beholde sykehuset som ble redningen hans

- Når jeg er dårlig er det ingen steder jeg trives bedre. Da vil jeg heller være der enn hjemme.Bygger du for å bo her kan du få 200.000 i tilskudd: - En gylden mulighet for ungdommen

Nå kan du få 200.000 kroner i etableringsstøtte hvis du vil bygge eller kjøper deg leilighet, hus eller tomt i Sør-Fron kommune.


Disse produktene tilbakekalles:

* Folkets kjøttdeig, mager kjøttdeig, hamburger og baconburger. Holdbarhetsdato: 09.02.2021

* Folkets karbonadedeig. Holdbarhetsdato: 07.02.2021

* Folkets kjøttdeig og karbonadedeig. Holdbarhetsdato: 08.02.2021

* Folkets Storfe Ytrefilet Bit. Holdbarhetsdato: 06.03.2021

* Folkets Storfe Entrecote, Mørbrad, Ytrefilet, Indrefilet og Pepperbiff. Holdbarhetsdato: 07.03.2021

* Kiwi Billig middag karbonadedeig. Holdbarhetsdato: 09.02.2021

* Meny kjøttdeig. Holdbarhetsdato: 08.02.2021

* Meny kjøttdeig, mager kjøttdeig, karbonadedeig, hamburger, baconburger, Angusburger. Holdbarhetsdato: 09.02.2021

* Meny Storfe Entrecote, Mørbrad, Indrefilet, Mørbradfilet. Holdbarhetsdato: 07.03.2021

* Spar kjøttdeig og karbonadedeig. Holdbarhetsdato: 08.02.2021

* Spar kjøttdeig, mager kjøttdeig, hamburger og baconburger. Holdbarhetsdato: 09.02.2021

* Spar Storfe Entrecote, Mørbrad skivet, Indrefilet og Pepperbiff. Holdbarhetsdato: 07.03.2021