Nå er det påbud om munnbind i hele Midtdalen: - Det er nødvendig

Torsdag kveld bestemte også Sør-Fron seg for å innføre påbud om bruk av munnbind.

Sissel Wangen hos Kiwi på Vinstra.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

Dermed har alle tre midtdalskommunene gått inn for et slik forbud, som innebærer at alle må bruke munnbind der det ikke er mulig å holde to meters avstand.

I tillegg skal en bruke munnbind i butikker, i fellesareal på kjøpesenter, på serveringssteder, i tros- og livssynshus, på kollektivtransport og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.


Slik bruker du munnbind korrekt

Sykepleier Vanja viser deg hvordan du skal håndtere og bruke munnbind på korrekt måte


Lik forskrift

Sør-Fron samla kommunestyret torsdag kveld for å vedta forskrift om smitteverntiltak.

- Jeg må innrømme at det er både rart og spesielt, men det er også situasjonen vi er i, så det er nødvendig, sier ordfører Ole Tvete Muriteigen til Dølen.

I forskrifta, som ble vedtatt av et enstemmig kommunestyre, heter det videre:

"Passasjerer skal bruke munnbind i taxi. Munnbindet skal tas på før passasjeren setter seg inn i taxien, og skal ikke tas av før reisen er avsluttet og passasjeren har gått ut av taxien. Plikten til å bruke munnbind gjelder tilsvarende for sjåfør når det er passasjer i taxien.

Plikten til å bruke munnbind i første ledd gjelder tilsvarende for ansatte på steder hvor det ikke er mulig å holde minst to meters avstand fra besøkende. Dette gjelder ikke ansatte på steder hvor det er iverksatt andre smitteverntiltak for de ansatte som bruk av visir, skillevegger o.l. i henhold til folkehelseinstituttets anbefalinger.

Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind."

De samme forskriftene gjelder også for Nord-Fron og Ringebu.


Så mye vil det koste deg å bryte smittevernreglene i påsken

Innlandet politidistrikt ønsker å bidra til at påskefeiringen blir gjennomført på en trygg måte i Innlandet. Dette betyr strenge føringer for Covid19-lovbrudd.- Budskapet i forskriften er ikke til å misforstås, nå er det alvor en periode framover

Det sier beredskapsansvarlig i Nord-Fron kommune, Tom Nøvik, til Dølen.På denne kaféen herskar optimismen og pågangsmotet både bak disken og blant gjestane: - Det må bli verre før det blir betre

På kaféen Hev i Ringebu er dei førebudd på strenge smittetiltak. Dei tilbyr blant anna levering til heim og hytter.