Marie Kristin Heide fra Vinstra har muligens uoffisiell rekord i antall kallenavn

Ukas navnedag torsdag 25. mars var Maria, Marie og Mari. Vi tok derfor en prat med Marie Kristin Heide fra Vinstra.

Marie Kristin vil tilbringe påska i skisporet.   Foto: Privat

Nyheter

Marie Kristin Heide ble den heldige utvalgte til ukas navnedags-spalte, og hun kan skilte med uoffisiell rekord i kallenavn. En imponerende rekke, rett og slett!

– Men hvorfor ble det Marie?

– Mitt fulle navn er Marie Kristin. Jeg ble oppkalt etter mine bestemødre og oldemødre som alle har/hadde navn på M. Bestemor Skåbu heter også Marie. Kristin er etter bestefar Skåbu som het Kristian.


Da søstera vart alvorleg sjuk og døyde, bestemte Solveig seg for å ta kontroll over sin eigen død

For Solveig Aarnes handlar valet om aktiv dødshjelp om å få avslutte livet på en verdig måte.Dans var Kamile (16) sin eneste venn: – Jeg har ofte lurt på hvorfor akkurat jeg ikke var bra nok

Kamile Svedoviciute (16) fra Fåvang har hatt alt annet enn en lett og latterfylt skolegang. År med avvisning og usikkerhet gjorde vondt, men dansen var alltid der for henne.


- Har du hatt forskjellige kallenavn som liten, i ungdommen eller som voksen?

- Ja, opptil flere: Etter at jeg var St.Lucia på barneskolen, så ble jeg en stund kalt Zolen. Som voksen har jeg blitt kalt Lille My på grunn av hårsveis og Rally-Tora fordi jeg tråkker litt hardt på gassen innimellom. Maijedissa og Maija er kallenavn jeg har hatt som er mest likt navnet mitt.

- Hva driver Marie med for tiden og hvor skal påsken tilbringes?

– Jeg jobber som lærer på en barneskole. På fritiden er jeg mye med tantebarna mine og i aktivitet med hunden min Eir. Favorittaktiviteten på denne årstiden er langrenn, så foreløpig har jeg ikke så mange andre planer enn turer i forskjellige skispor i Gudbrandsdalen.


Andreas (33) har fått nok av folk som utrykker seg hatefullt på nettet: – Når ble det oss og dem?

Andreas Josè Heide (33) reagerer sterkt på måten sambygdingene omtaler beboerne ved asylmottaket i Ruste.Herman (23) gikk to år med studiespesialisering før han byttet til byggfag - nå har han fagbrev og stortrives som tømrer

Herman Halvorsen Bråthen (23) fra Vinstra mener utdanningsjaget er bortkasta, når en kan ta kort utdanning, få fast jobb og slippe studielån.


– Noen reiseplaner for i sommer?

– Hadde planer om å besøke slektninger i USA i fjor sommer, dette ble utsatt til i år, men på grunn av koronasituasjonen blir det norgesferie blant daler, fjorder og fjell denne sommeren også, så det blir nok fint!