Vi spiser 26 millioner egg i påsken, og romtempererte egg er å anbefale

Påsken er uten tvil eggets høytid, og vi spiser faktisk dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året.

Vi spiser dobbelt så mye egg i påsken som til vanlig eller si året. 

Nyheter

Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året. Visste du at det går an å oppbevare eggene på kjøkkenbenken i flere dager?


Strikkekrim på nettet: Lokale strikkere har bidratt i verdens første håndstrikka påskekrim

En håndstrikka krimnovelle har du vel aldri hørt om, men denne påska er den en realitet.


Egg på kjøkkenbenken

– I påsken øker eggforbruket og hver nordmann spiser rundt ett egg hver dag i påsken, fra skjærtorsdag til og med 2. påskedag. Dette tilsvarer i overkant av 26 millioner egg, sier Anette Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.

Et råd som mange kanskje ikke var klar over, er at egenskapene i egget kommer best frem i romtemperatur.

– Har du eggene i kjøleskapet og vet du skal bruke dem neste dag, bør du la dem ligge på benken natten over, tilføyer hun. Eggene kan faktisk overnatte på benken en hel uke uten at det gjør noe, men utover det bør eggene oppbevares i pakken i kjøleskaptemperatur, er anbefalingen.


Årets aprilspøk: Gigantfunn på Hundorp - georadar avdekket flere ukjente gravhauger

Fjorårets geo-skanning ved Dale Gudbrands gard avdekket restene etter fem store gravhauger.


Lettere å skrelle

Om du har irriterte deg over at egg kan være vanskelige å skrelle, så har MatPrat også en løsning på det.

– Romtempererte egg som kokes vil være enklere å skrelle. Egg bør kun være kjøleskapskalde om de skal posjeres. Blant annet vil romtempererte eggehviter bli stivere og få høyere volum under pisking enn kjøleskapskalde, avslutter Hansen.