Den samfunnsengasjerte skiløperen og lensmannen Arne Botten er gått bort

Arne Botten voks opp på Dovre, men tilbrakte mesteparten av sitt voksne liv på Vinstra.

Arne Botten gikk bort den 29. mars - i en alder av 81 år.  Foto: Ole Magnus Røen

Nyheter

På Vinstra stiftet han familie sammen med kona Else, og de fikk dattera Tone. Arne var utdannet på Politiskolen og var mangeårig lensmann på Vinstra.

Her kan du lese intervjuet Dølen gjorde med Arne Botten i fjor, i anledning at han fylte 80 år.

I yngre dager var Arne en av landets beste skiløpere og deltok for Norge i Lathi-spelen i 1963. Han var en av skiløperne i den kjente Sjårdals-trioen sammen med Erling Steineide og Halfdan Kluften. Sammen tok de blant annet tre strake norgesmesterskap i stafett fra 1963 til 65. Arne utmerket seg også som en solid utøver i friidrett og på fotballbanen. I perioden som politimann, og senere lensmann i Fron, var Arne en av de markante spillerne på Vinstras fotballag og engasjert i flere idretter i Vinstra IL.

Han var også samfunnsengasjert i politikken for Arbeiderpartiet og satt i mange år i kommunestyret i Nord-Fron, hvorav en periode som varaordfører. Konfliktrådet var han også med i. Lions Nord-Fron kunne i mange år nyte godt av Arne som en lokal ressursperson.

Arne og familien bygde hytte på Afstjønna på Sødorpfjellet, og han engasjerte seg også der i hytteforeningens arbeid for at alt skulle bli så tilrettelagt og bra som mulig. Arne Botten gikk bort 29. mars i en alder av 81 år. I stafettlaget «Sjårdalstrioen» var Arne førstemann – i lokalsamfunnet var han en ankermann.