Birgit Skarstein er av stortingsrepresentantene kåret til Årets Peer Gynt

Birgit Skarstein er ikke bare kjent som en av landets mest markante parautøvere - hun har også et bredt samfunnsengasjement.

Prisutdelingen ble annonser via Teams og sendt live på facebook.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

Prisen ble annonsert i et digitalt Teams-møte av leder i Stiftelsen Peer Gynt og kunstnerisk leder i Peer Gynt AS, Rune Støstad og Ellen Horn, direkte til prisvinner Birgit Skarstein som var på trening ved Årungen rostadion riksanlegg.

- Årets prisvinner har høstet mange medaljer i sin idrett. Og er kjent fra flere tv-opptredener der hun gang på gang tør å bryte grenser. Hun er samfunnsengasjert og med i flere organisasjoner. Hun er et forbilde for veldig mange, var noe av det stiftelsens leder Støstad sa under tildelingen som også var direktesendt via facebook.

- De største prestasjonene står vi for i lag, både på idrettsarenaen og i samfunnet, sier Årets Peer Gynt Birgit Skarstein.  Foto: Vidar Ruud

Dette er stas

Ellen Horn tilføyde at hun var forelsket i alt det Birgit Skarstein utøvde og sto for som menneske.

- Du dekker alle de verdiene jeg er så glad i. Vi skal lage en stor fest for deg når du kommer til Gålå for å motta prisen, sa Horn.

- Det er stas å få medaljer for det arbeidet du legger ned, men det er fryktelig stas å få en pris for et samfunnsengasjement som kan gjøre livet både enklere og bedre for de generasjonene som kommer etter meg. Jeg tror jo så innmari på verdien av et inkluderende og raust fellesskap, og at vi alle kan gjøre noe for å påvirke samfunnet Dette er en pris som virkelig gjør meg glad, uttalte prisvinner Birgit Skarstein.


Om Årets Peer Gynt:

Hedersprisen Årets Peer Gynt går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet. Stortingsrepresentantene avgjør hvem som blir årets Peer Gynt ved skriftlig avstemming. .Årets Peer Gynt ble stiftet av Per Gynt-stemnet i 1971. Einar Gerhardsen var den første prisvinneren, og var også den som løftet prisen inn i Stortinget. En nominasjonskomité nominerer etter gitte kriterier tre kandidater til prisen. Nominasjonskomitèens medlemmer er Olemic Thommessen, Astrid Sæther, Hanne Krogh, Knut Vollebæk og Rune Støstad. Birgit Skarstein blir den 52. prisvinneren