8 av 15 nye smittetilfeller tilknyttet Sundheim: - Alvorlig og svært krevende

Åtte av smittetilfellene er knytta til Sundheim Bo- og Treningssenter.

Illustrasjonsbilde. Av 15 nye tilfeller i kommunen er 8 smittede på Sundheim. 

Nyheter

Av de smittede på Sundheim er sju pasienter, fordelt på to forskjellige avdelinger. Den siste smitta knytta til Sundheim er en ansatt. Pårørende av de berørte pasientene er varsla. Dette kommer frem i en pressemelding fra kommunedirektør Arne Sandbu.

Kriseledelsen har vært samlet i kveld. På Sundheim har det blitt satt inn flere tiltak for å imøtekomme situasjonen, og personressurser er omprioritert internt innen pleie og omsorg. I tillegg har det blitt satt i verk inntaksstopp på Sundheim. Det vil foregå fortløpende testing de neste dagene.

Ordfører i Nord-Fron kommune Rune Støstad ser på dette som en alvorlig og svært krevende situasjon.

- Vårt smittesporingsteam har klart å spore smittevegen, noe som er helt avgjørende i den situasjonen vi er. Dette er spesielt krevende for de ansatte i Sundheim, og det er imponerende å se hvordan de håndterer dette, sier ordføreren.

- Folk i Nord-Fron skal være trygge på at vi gjør alt vi kan for å få kontroll på situasjonen, og vi har tett dialog med FHI om hvordan vi håndterer dette.

Digital fjernundervisning fortsetter for 10. trinn ved Vinstra ungdomsskole, også på onsdag.

Circle K Otta og kinarestauranten på Vinstra

Én av de som har fått påvist smitte i var på Otta natt til søndag. Kommuneoverlege i Nord-Fron Anders Brabrand, og kommuneoverlege i Sel Therese Renaa oppfordrer alle som befant seg i området utenfor Circle K på Otta natt til søndag til å teste seg i sin hjemkommune.

En av de smitta har også vært på kinarestauranten på Vinstra lørdag. Gjester som har vært i restauranten mellom klokka 16.00 og 20.00 tirsdag bes om å melde seg til vakttelefonen på 475 19 766 fra kl. 09.00 til 11.00 på onsdag.

Tirsdag ble det testa omtrent 180 personer i Kåja. Alle av dagens tilfeller har samme smitteopphav.