Politiets nummer brukt i flere svindelforsøk

Det opplyser politiet i Innlandet i ei pressemelding onsdag. Telefonnummeret er brukt i flere forsøk på svindel den siste tida.
Nyheter

Formålet har vært for å få tilgang til nettbanken tilhørende privatpersoner. Politiet vil aldri be om denne type informasjon via telefon, presiserer de.

Det var i forrige uke at en mann ble oppringt fra telefonnummeret til Innlandet politidistrikt ,(62539000), og en person som presenterte seg som etterforsker innen økonomisk kriminalitet.

Denne såkalte etterforskeren la deretter frem en historie om at bankkontoen til den oppringte mannen var hacket/misbrukt, og at han derfor måtte ha tilgang til mannens bankkonto. Dette fikk «etterforskeren», og det er i ettertid kartlagt bevegelser på bankkontoen til mannen.

Saken er anmeldt, opplyser politiet.

- Digital informasjon som telefonnummer kan manipuleres. Ikke stol på noen som ringer og sier det er problemer med nettbanken, og at de kan hjelpe deg. Politiet vil aldri be noen logge inn i nettbanken eller be om tilgang til nettbanken via telefon, understreker Rune Otterstad, leder for felles enhet forebygging i Innlandet politidistrikt.

- De som blir utsatt for dette må kontakte politiet, slik at vi får så mye informasjon som mulig for å unngå at folk blir lurt, fastslår Otterstad.