Fakta og tall om koronaviruset i Norge:

Over 100.000 smittetilfeller og nesten 800 dødsfall på landsbasis

Det er til sammen 767 koronadødsfall i Norge som er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI).

Ringebu helsestasjon.   Foto: Jonas Oden Ulset

Nyheter

Aldersgruppen med flest dødsfall er personer som er 80–89 år gamle, og 54 prosent av alle døde er menn. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

Den første koronvaksina i Norge ble satt 27. desember 2020. På fredag hadde til sammen 1.465.851 personer mottatt første dose, og 453.518 har mottatt andre dose.

5.235.278 tester var fram til torsdag utført på landsbasis.

Lite smitte i Midtdalen

Så langt i mai har det vært tolv nye smittetilfeller i Nord-Fron, og bare to i Sør-Fron. Det er ikke meldt om noen nye smittede i Fron og Midtdalen siden 7. mai.

I Ringebu har det ikke vært bekreftet noen nye smittede siden 29. april.

Therese Silliløkken på teststasjonen i Fåvang.  Foto: Jonas Oden Ulset

Elisabeth (24) fra Ringebu er i isolasjon i Paris: - En får mye alenetid. Egentlig bare alenetid

Det ble en ensom påskefeiring for Elisabeth Sundkvist fra Ringebu som fikk påvist korona på påskeaften.En ny smittet i Nord-Fron onsdag: - Vi er fortsatt i et smitteutbrudd, sier kommuneoverlegen.

Det ble onsdag registrert en ny smittet person i Nord-Fron kommune.Festivalsjefene om å skulle arrangere festival i sommer: - Kan bli utfordrende

Det sier festivalsjef i Rondaståk, Ole Jakob Grauphaugen til Dølen.


Over 100.000 smittetilfeller

Siden februar i fjor har 115.629 personer fått påvist smitte av koronaviruset i Norge. Dette viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) fredag.

Til nå er det funnet 21.806 tilfeller av den britiske virusvarianten i Norge, og 535 tilfeller av den sørafrikanske varianten. Tallene inkluderer både bekreftede og sannsynlig påviste varianter.

Gjennomsnittsalderen til dem som har fått påvist smitte, var torsdag 34 år. 61.726 menn har fått påvist smitte, og 53.903 kvinner.

Smittetallet, eller R-tallet, sier hvor mange en smittet person smitter videre. I perioden etter 12. april 2021 har R-tallet vært på 0,7, ifølge FHI.

Illustrasjonsbilde. Det har ikke vært meldt om noen smittetilfeller i Midtdalen siden fredag. 

På fredag var 114 koronapasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er én færre enn dagen før. 100 av disse pasientene er i regionen Helse sør-øst, 9 er i Helse vest og 5 stykker i Helse Midt-Norge. 28 pasienter fikk fredag behandling med respirator. Det er tre færre enn dagen før.

Frem til torsdag hadde i alt 817 pasienter vært innlagt på intensivenhet.


Kompensasjonsordningene: - Det er småpenger i forhold til det vi har tæret på av egenkapitalen

Nord-Fron kommune fikk 552.216 tusen kroner i statlige midler til bruk som kompensasjonsordninger til lokale bedrifter.Bare den ene av foreldrene fikk bli med inn da Selina ble lagt i narkose: - Regelverket kan faktisk ødelegge folk

Det sier Stine Rotåshagen, mamma til vesle Selina. For hennes familie har pandemien bydd på flere utfordringer.Teststasjonen har okkupert samlingsstedet: - Vi vet ikke hvor vi skal gjøre av oss

Tidligere har russen hatt samlingssted i Kåja. Nå ser vinstrarussen etter andre alternativer.Håkon fra Vinstra har hatt hjemmekontor i over ett år, men er langt fra stillesittende - går en mil om dagen i egen stue

Håkon Kvalen ser på fordelene og ulempene ved arbeidssituasjonen han nå, som mange andre, står midt i.På denne kaféen herskar optimismen og pågangsmotet både bak disken og blant gjestane: - Det må bli verre før det blir betre

På kaféen Hev i Ringebu er dei førebudd på strenge smittetiltak. Dei tilbyr blant anna levering til heim og hytter.