Ingen persontog: Dovrebanen stenges ned gjennom hele helga

Det blir ingen persontogtrafikk på jernbanen denne helga.

Dovrebanen blir stengt for togtrafikk denne helga.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

Grunnen er vedlikeholdsarbeid på flere strekninger langs Dovrebanen.

- Langs det meste Dovrebanen er det fullt kjør med vedlikeholdsarbeid og andre jernbaneprosjekter denne helgen. Mye av arbeidet er for å holde banen i god stand samt oppgradere strekningen til en mer modernisert jernbane, informerer Bane Nor.


Ordfører går hard ut mot MDG sin samferdselspolitikk: - MDG uten bakkekontakt

MDG vil skrinlegge E6 utbygginga gjennom Gudbrandsdalen, for å heller ruste opp Dovrebanen.


Randkleiv bru

Mellom Sjoa og Otta skal det skiftes ut fem stikkrenner i helgen. Tre bruer får mer enn en ansiktsløfting denne helgen. Randkleiv bru i Ringebu skal sandblåses og males – mens det skal skiftes fra stål bjelkebru til såkalt «traubru» både mellom Fron og Vinstra samt Kvam og Sjoa. På Ringebu skal det også skiftes ut gamle og slitte sporveksler for å modernisere banen.

Selv om alle vanlig tog innstilles denne helgen, vil det være stor aktivitet på strekningen av Bane NORs og entreprenørenes arbeidsmasker, så det er som vanlig forbudt å oppholde seg på eller ved sporet av strengt sikkerhetsmessige hensyn, påpeker Bane Nor i en pressemelding.