Solid styrking av fjellstyrene – får fem millioner ekstra

Bevilgningen til fjellstyrene over statsbudsjettet økes fra 10 til 15 mill. kr.

Fjellstyrene forvalter jakt, fiske og andre bruksretter i statsallmenninger i Sør- og Midt-Norge.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

Det var Frp som ble enige med regjeringen om en kraftig styrking av fjellstyrene i revidert statsbudsjett for 2021. Fjellstyrene forvalter jakt, fiske og andre bruksretter i statsallmenninger i Sør- og Midt-Norge.


Vulufjell fjellstyre: Øker jaktkortprisene på villreinjakta

Prisene for jaktkort på villrein har stått stille siden 2016, nå er det på tide med en økning, melder Vulufjell fjellstyre i sin årsrapport.


Skal komme brukerne til gode

Jan Olav Solstad fra Vinstra, bosatt på Otta, er styreleder i Norges Fjellstyresamband – paraplyorganisasjonen for landets 93 fjellstyrer. Han er svært fornøyd med at Frp tok styrking av fjellstyrene med seg inn i forhandlingene med regjeringen og at regjeringspartiene sluttet opp om dette.

- En styrking av fjellstyrene med fem millioner kroner kommer svært godt med. Vår oppgave er nå å sørge for at dette kommer statsallmenningene og alle brukerne av disse områdene til gode. Jeg er særlig opptatt av at dette bidrar til at fjellstyrene fortsatt kan levere rimelig og godt tilrettelagt jakt og fiske til folk flest, uttaler Jan Olav Solstad i en pressemelding fra Norges Fjellstyresamband.


Nå kan både Eva og Henrik fiske gratis i 100 år

Nå er fjellstyrets 100-årsgave på Ringebufjellet funnet.


Et folkehelseperspektiv

Terje Halleland og Morten Ørsal Johansen i Frp legger særlig vekt på fjellstyrenes rolle i et folkehelseperspektiv.

«Det er viktig at vi legger til rette for at folk kommer seg ut i friluft. Her gjør fjellstyrene en kjempejobb», sier Terje Halleland som sitter i energi- og miljøkomiteen.

«Lokalkunnskap er viktig for å kunne sikre god forvaltning av fjellets ressurser», sier medlem i finanskomiteen Morten Ørsal Johansen.