Over 30 prosent av den norske befolkninga er fullvaksinert - Innlandet ligger best an

30 prosent av befolkningen er nå fullvaksinert, mens nær 60 prosent har fått første dose av koronavaksine i Norge.

Illustrasjonsbilde. Innlandet er det fylket med flest fullvaksinerte.  Foto: Guro Vollen

Nyheter

Dette viser FHIs statistikk torsdag.

3.151.601 personer, altså 58,5 prosent av befolkninga, er vaksinert med første dose, og 1.634.336 personer, 30,3 prosent har fått andre dose og er fullvaksinert.

For befolkningen over 18 år er antallet henholdsvis 73,6 og 38,2 prosent. Dette skriver NTB.


Torun (31) fikk vaksine før Marthe (62) for en underliggende sjukdom hun ikke aner hva er: - Jeg ville helst gi den til mamma

De er aller mest glade for at vaksineringa nå går framover, men mor og datter er overraska over hvordan vaksinene fordeles.Skal ikke tilby Johnson & Johnson-vaksine til innbyggerne: - Helserisikoen er for stor

Et par forespørsler i Ringebu og Nord-Fron og en i Sør-Fron . Ingen har foreløpig fått tilbud om vaksina.


Flest fullvaksinerte i Innlandet

De som har gitt første dose til størst andel av befolkningen over 18 år, er Viken med 82,8 prosent og Oslo med 82,5 prosent. De med lavest andel er i Troms og Finnmark med 62,3 prosent og Nordland med 63,9 prosent. For andre dose ligger fylkene Innlandet med hele 40,3 prosent og Vestfold og Telemark med 40,2 prosent best an.

Det kan være forsinkelser i registrering av vaksinasjon som fører til at tallene endrer seg over tid.

Pfizer og Biontech produserte den første koronavaksinen brukt i Norge, og første dose ble satt den 27. desember 2020. 15. januar ble første dose av Moderna-vaksinen satt, og 7. februar ble AstraZeneca-vaksinen tatt i bruk. 11. mars ble AstraZeneca satt på pause, før regjeringen kunngjorde den 12. mai at den tas ut av vaksinasjonsprogrammet på grunn av alvorlige blodpropptilfeller. Janssen-vaksinen fra produsenten Johnson & Johnson er tatt ut av det norske vaksineprogrammet etter meldinger om alvorlige bivirkninger. Det er åpnet for at den kan gis til frivillige når strenge helsemessige kriterier er oppfylt.


Therese og Caylee vil bidra til at frøningene skal holde seg sterke og stødige, men de trenger hjelp - kanskje kan du være den rette?

Fra høsten rulles prosjektet Sterk og stødig ut i Sør-Fron kommune. Vi tok en prat med de unge kvinnene som skal få det i gang.Helene (24) satser alt på skjønnhet og drømmer om å drive omreisende salong: - Folk vil stå opp og føle seg fine

Helene Ruud Nordlien fra Vinstra (24) satser alt på interessa som har fulgt henne hele livet; skjønnhet.Liv brenner for det å være et godt medmenneske: - Jeg ser på det som en gave at vi alle er så forskjellige

Liv Larsen (67) fra Vinstra har alltid vært opptatt av å få fram det beste i hvert enkelt menneske – både på jobb og privat.