Her er vinnerne av #Dølensturtips: - Det er ikke støtt så lett å finne de lokale perlene

Gjennom seks uker i sommer har Dølen gitt deg tips til fine turmål, spektakulære utsiktspunkt og skjulte skatter i Midtdalen.

Vinnerbildene: Her er bildene som vant konkurransen.  Foto: Emil Nyeng

Nyheter

Seerne har selv kunne tagge turbildene sine på Instagram med #Dølensturtips for å være med i trekninga av premier levert av Sport1 Vinstra og Sport1 Ringebu. Nå er vinnerne trukket!

Her er vinnerne av #Dølensturtips:

- Vigdis Johnsgård Bryhn

- Gro Nylund Skurdal

- Ann Kristin og Even Krogsveen

Vi gratulerer vinnerne av flotte premier fra Sport1 Vinstra og Sport1 Ringebu.  Foto: Emil Nyeng

De enkle tingene

Vi har tatt en prat med Even Krogsveen, som synes det er stas å bli trukket som en av vinnerne i konkurransen.

- Det var vel strengt tatt kona som la ut bildet, men hun er på jobb, så da får jeg stille opp, humrer han.

Even og Ann Kristin Krogsveen har to jenter, Hedvig (7) og Astrid (5), og forteller at de prøver å være mye ute med dem, og lære dem å bruke naturen på en positiv måte.

- Det er så godt å se hvor fint ungene har det ute. De leker sammen, plukker bær, klatrer i trær, og gjør alle de gode, gamle, enkle tingene, sier han ivrig.

- Og når jeg og Ann Kristin har muligheten til det, liker vi også å ta de litt tøffere og lengre turene. Det er deilig med litt utfordringer, samtidig som en kommer seg ut, får lufta hodet og finner roen.

Ann Kristin, Astrid, Hedvig og Even Krogsveen.  Foto: Privat

Aldri før har så mange ønsket å bli jegere i Nord-Fron: - Det eksploderte da vi annonserte jegerprøvekurset

Det forteller jegerprøveinstruktør i Fron Jeger- og Fiskeforening, Ken-Are Olafsen til Dølen.Nils-Jarle har gått 500 km den siste måneden med ett mål for øyet – å samle inn 1 million til demensforskning: - Mamma er med meg

- Det er rart å sitte her på Vinstra nå, etter å ha gått over 500 kilometer, og vite at jeg bare har 120-130 kilometer igjen.


"Nærtips"

Ann Kristin er fra Jessheim og Even er fra Fåvang, og nå bor de i Røyslimoen på Lillehammer. Foreldrene til Even har hytte ved Svinslåa på Fåvang, og de har tilbrakt mye tid i området. Even forteller at de trives godt på i Midtdalen, både om sommeren og vinteren.

- Men vi har ikke utforska så mye utover de områdene der vi er godt kjent. Det er jo fantastiske muligheter rundt her med mange merka stier og fine steder. Kanskje vi må bli flinkere til å bruke Midtdalen mer, funderer han.

- Jeg har sansen for slike typer "nærtips". Det er ikke støtt så lett å finne de lokale perlene. Det å komme seg ut trenger ikke være en helgetur med overnatting og mye logistikk, det er faktisk mange fine turer en kan gå fra dørstokken.

Her kan du se alle episodene av #Dølensturtips:


Bli med ut på fantastiske turer: Sjekk Dølens turtips til lokale perler

Hver uke fremover vil Dølen publisere et nytt turtips her i Midtdalen. Vi håper du blir inspirert til å komme deg ut på en tur eller to i sommer. Kanskje er det plasser du ikke visste om?Her er helgas turtips fra oss i Dølen. En skjult skatt på Venabygdsfjellet

Hver uke fremover vil Dølen publisere et nytt turtips her i Midtdalen. Forrige uke var vi på Bjørnsonprofilen og i dag går turen sørover til Venabygdsfjellet. God tur!#Dølensturtips: Her får du fantastisk fin utsikt ned mot Fåvang

Vi har forflyttet oss fra Venabygdsfjellet til Hemromsvarden på Fåvang. Håper du blir inspirert til å komme deg ut på tur. God tur!#Dølensturtips: Bli med på tur til Hillingen på Kvam

Vi har denne uka beveget oss nordover og tatt turen til Hillingen. Her får du en utrolig fin utsikt både over Vinstra og Kvam. Kanskje du blir inspirert til å ta deg en tur hit i helga?#Dølensturtips: Kombiner molteturen med en tur inn til Dørfallet

Hver uke fremover vil Dølen publisere et nytt turtips her i Midtdalen. Forrige uke var vi på Hallingen og i dag går turen sørover til spektakulære Dørfallet. God tur!#Dølensturtips: Vi tar turen til Hågåhaugen, med fantastisk utsikt ned mot Vinstra

Denne uka går turen til Hågåhaugen. Håper du blir inspirert til å komme deg ut på tur. God tur!