Ni nye smittetilfeller i Nord-Fron - tre er elever ved videregående

Tre av de smitta er elever ved Vinstra vidaregåande skule. Smitteveien er kjent. Dette skriver Erik Tøftestuen, avdelingsleder for kultur og kommunikasjon i Nord-Fron kommune i en pressemelding mandag kveld.

Et nytt smittetilfelle i Nord-Fron - elev ved Vinstra vidaregåande skule

Sent torsdag kveld ble det meldt om én ny smitta i Nord-Fron. Vedkommende er elev på Vinstra vidaregåande skule. Smittevei er kjent. Dette skriver avdelingsleder for kultur og kommunikasjon i Nord-Fron kommune Erik Tøftestuen i en pressemelding.

To nye smittetilfeller i Ringebu kommune - smitteveien er kjent

Illustrsjonsfoto: Therese Silliløkken på teststasjonen på Fåvang.  Foto: Jonas Oden Ulset

To nye personer er bekreftet smitta med koronavirus i Ringebu kommune. Smitteveien er kjent. Til sammen sitter 17 personer i isolasjon og 18 i karantene. Dette opplyser kommuneoverlege Per Ove Hagestuen i en pressemelding torsdag formiddag.

En person i Ringebu smitta med koronavirus

Illustrasjonsfoto: Therese Silliløkken på teststasjonen på Fåvang.  Foto: Jonas Oden Ulset

Kommuneoverlege Per Ove Hagestuen opplyser at en person er bekrefta smitta med koronavirus i Ringebu kommune. Smitteveien er kjent. Dette skriver han i en pressemelding tirsdag kveld.

Ein person smitta i Sør-Fron laurdag

Éin person har fått påvist koronasmitte i Sør-Fron i dag, laurdag 4. september.

Det melder kommunen i ei pressemelding laurdag morgon.

Smittevegen er kjent, og som følgje av dette må éin person gå i karantene.

Død person funnet i elv på Lillehammer

Onsdag morgen sendte politiet i Innlandet ut en pressemelding hvor de informerer om at det sent tirsdag kveld ble funnet en død person på Lillehammer.

Personen skal ha blitt funnet i Mesnaelva ved kraftstasjonen.

- Personen er ikke identifisert, men vedkommende er sendt til obduksjon, skriver Maria Lillemoen som er kommunikasjonsrådgiver i politiet.

Det er nå satt i gang teknisk og taktisk etterforskning, samt at politiet har gjennomført undersøkelser på stedet.

Videre informerer politiet om at de nå befinner seg i en innledende fase av etterforskningen, men de vil komme med mer informasjon etter hvert.

Det er ikke gitt opplysninger om kjønn og alder på avdøde.

Etterlyser savna mann i Lillehammer

I samråd med pårørende går politiet i Innlandet tirsdag ut med en etterlysning med bilde av en savna mann i Lillehammer. Han har vært savna sida 21. august i år.

Savnede er 41 år gamle Øyvind Nyheim fra Lillehammer.

Han er savnet fra boligen sin i Lillehammer. Nyheim er omtrent 185 cm høy, slank og har mørk brunt hår. Politiet jobber med å finne ut hva som har skjedd med Nyheim.

Politiet ønsker at personer som kan ha sett den savnede eller har opplysninger i saken tar kontakt på tlf. 62 53 90 00 eller 02800.

To nye koronasmittet med ukjent smittevei

Onsdag ble det rapportert om to smittetilfeller - torsdag meldes det om to nye i Ringebu kommune.

- To personer er bekreftet smittet med koronavirus i kommunen. Smittesporing er gjennomført og nærkontakter er satt i karantene og testing er avtalt, melder kommuneoverlege Per Ove Hagestuen torsdag. Han informerer videre til Dølen at de to siste ikke har sammenheng med gårsdagens to smittetilfeller, og at smitteveien er ukjent.

To personer er smitta av koronavirus i Ringebu

Det melder kommuneoverlege i Ringebu kommune, Per Ove Hagestuen, onsdag morgen.

Smittesporing pågår, informerer han.

Mette Strandlien skjøt seg til topps

  Foto: Emil Nyeng

Ringebu-Fåvang-skytteren gikk tirsdag kveld til topps i konkurransen om å bli Ungdomsmester, under Skytternes mestermøte tirsdag. Før finalen lå Strandlien på andreplass, med tre poeng opp til lederen Klara Taugl fra Søndre Odalen

Men i finalen var Strandlien best, og gikk forbi Taugl, som endte på tredjeplass. Andreplassen gikk til Martin N. Voss fra Kongsvinger.

Strandlien skjøt 10 på alle sine finaleskudd. Da Taugl skjøt siste omgang, fulgte Strandlien spent med. Hun registrerte fort at med noen niere, var seieren hennes.

- Dette hadde jeg ikke trodd, men det var artig! Det var skikkelig spennende og veldig viktig for meg. Det betyr mye, sa Strandlien til NRK etter at seieren var i boks.

Skytternes Mestermøte 2021 arrangeres i Elverum.


#UngDøl

Mette Strandlien (20) er en av landets beste skyttere. Nå drømmer hun om å bli skytterdronning

Andre episode av Dølens serie #UngDøl: Skytter Mette Strandlien fra RingebuFossvegen i Ringebu holdes stengt fram til 17. august

Stengt: Fossvegen i Ringebu er stengt fram til 17. august.   Foto: Ringebu kommune

Ringebu kommune informerer tirsdag 10. august om stenginga av vegen på sine hjemmesider.

- Fossvegen er stengt 06. -17. august i forbindelse med arbeider ved «Den Høie Bro», skriver de i oppdateringen.

Det er Løype Anleggsdrift AS som er ansvarlig entreprenør på stedet.

Tidligere i sommer, nærmere bestemt onsdag 23. juni, skisserte kommunen at ventetida på ny gang- og sykkelbru snart var over. Da mente de den nye brua skulle stå klar til fellesferien og være åpnet til skolestart.

I samme oppdatering i juni, informerte kommunen om at deres entreprenør jobbet med fundamenter, gangveg og sikring av brua.

Mette Strandlien i finalen for Ungdomslaget

Mette Strandlien skyter finale tirsdag kveld  Foto: Emil Nyeng

Skytteren Mette Strandlien fra Ringebu og Fåvang ligger på andreplass i finaleheatet for bane ungdomslag. Strandlien har 244 poeng, mens lederen, Klara Taugl fra Søndre Odalen leder klart, med 247.

Tre andre har samme poengsum som Strandlien. Ti deltar i finalen.

Finalen skytes klokka 18.00 tirsdag.

Skytternes Mestermøte og MILNM 2021 går av stabelen i Elverum.

17-åring målt til 101 km/t i 60-sone

17-åringen skal ha erkjent forholdet, og førerkortet er beslaglagt.  Foto: Tone Sidsel Sanden

Torsdag ettermiddag fikk en gutt på 17 år førerkortet beslaglagt etter å ha blitt målt i svært høy hastighet på lettmotorsykkel. Han ble målt til 101 km/t i 60-sone. Det skjedde kl. 12.48 i Øvregata på Vinstra. Dette melder politiet i Innlandet på Twitter.

- 17-åringen er avhørt på stedet, og han har erkjent faktiske forhold. Dette ble oppdaget ved en gjennomsnittsfartsmåling gjennomført av en UP, forteller operasjonsleder Per Solberg.

Politiet har oppretta sak.

Advarer mot sau i vegbanen på gamle E6 mellom Kvam og Vinstra

Sultne lam tok seg til rette midt i vegen onsdag.   Foto: Privat

Onsdag kom en årvåken, lokal trafikant på å advare andre bilister om sau i vegbanen på gamle E6.

Han kjørte sjøl sørover på Gudbrandsdalsvegen, da han - i likhet med bilen foran, ble overrasket av sauetrekløveret som plutselig kom til syne.

Det var like før klokken 14.00 at den lokale mannen, som ikke ønsker å bli navngitt, valgte å publisere et innlegg med bilde og informasjon. Det ble lagt ut på en privat Facebook-gruppe som varsler om ulike trafikkhendelser- og kontroller i Gudbrandsdalen.

Innlegget ble publisert for å gjøre andre obs på den potensielt farlige situasjonen, og forhindre en eventuell ulykke.

Bildet viser to sultne lam, som ivrig forsyner seg av mors matfat - midt i den trafikkerte vegen.

Dølen har vært i kontakt med mannen, som sier han sist observerte sauene på Brekka.

Under innlegget har flere kommentert at de også har møtt på den lille saueflokken. En har også publisert en video som viser flere beitende sauer i skråninga ved vegen.

13 geitebukker får jobb i Vegvesenet som skogryddere

Illustrasjonsbilde av geiter.  Foto: Ane Vaet/arkiv

Statens vegvesen går nye veier for å rydde skog langs veiene. De har nå bestilt 13 geitebukker til å rydde langs E39.

Det er entreprenøren Mesta som skal prøve ut prosjektet på oppdrag for Statens vegvesen, melder NRK. Det var lokalavisa Firda Tidend, som først omtalte saken.

Entreprenøren har fått tillatelse til å bestille 13 geitebukker som skal beite langs E39 i Gloppen i Nordfjord.

Ifølge bonden Vidar Sandal er geiter de beste skogrydderne som fins. Han gir det fire uker før landskapet vil se helt annerledes ut.

– Dette er et prøveprosjekt, og det viser seg å fungere godt. De nye medarbeiderne våre ser ut til være særs effektive med å holde vegetasjonen nede, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Lars Erik Karlsen.

Arbeidet blir nå evaluert, og Vegvesenet vedgår at geitene kan vente seg flere oppdrag.

For noen år siden felte Mesta skogen i området. Men, ikke lenge etter var det på nytt gjengrodd, noe som hindret sikten for trafikantene på veistrekningen.

Etter å ha fått tillatelse fra grunneieren, kontaktet Mesta geitebonden.

– Dette her er ren dugnad. Det er krevende å sette opp gjerde. Vi må ha en større satsing på dette, men det krever politisk vilje, sier Karlsen.

NTB

Bortvisning, forstyrrelser av natteroen og meteorsverm - dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto. Politiet har totalt mottatt 17 meldinger om forstyrrelse av natteroen i Innlandet.  Foto: Tone Sidsel Sanden

Politiet i Innlandet melder på sin Twitter om to gjester som ikke var ønska på et serveringssted på Vinstra da de forsøkte å ta med alkohol ut. Klokka 02.03 i natt ble de to mennene i slutten av tenårene bortvist av politiet.

Politiet har i løpet av natta mottatt i alt 17 meldinger om forstyrrelser av natteroen i fyket. De skriver at de meldingene de har hatt kapasitet til å reise på, har blitt løst med muntlige pålegg som har blitt etterkommet.

Klokka 01.14 mottok de også samtlige meldinger fra forskjellige steder i Innlandet om noe som ble meldt som nødbluss. Det er også mottatt lignende meldinger andre steder i landet. Politiet i Innlandet skriver at det trolig er snakk om en meteorsverm eller et stjerneskudd.

Tålmodighetsprøve for å få førerkort - må vente 10 uker for å få oppkjøringsdato

Øvelseskjøring i bil.   Foto: Gorm Kallestad/NTB

Koronanedstengingen av landet har fortsatt følger - blant annet må mange vente lenge for å få oppkjøring, skriver NTB.

Det er både etterslep fra pandemien, smittevern og mangel på sensorer som nå fører til lang ventetid for dem som vil ta førerkortet.

Nå må kjøreskoleelevene regne med rundt ti ukers bestillingstid for å få utdelt oppkjøringsdato, opplyser Statens vegvesen til Nationen

Det er også kø for å ta teoriprøven, opplyser kommunikasjonsrådgiver Bjørn Lillevolden i Vegvesenet.

I tillegg ønsker også stadig flere å ta lappen.

Fra januar til mai har det vært en økning i antall oppkjøringer på rundt 15 prosent sammenlignet med 2019.

De lange køene er også et resultat av mangel på sensorer. Selv om det ansettes flere, klarer de ikke å dekke behovet.

Ringebu kommune ber om hjelp - er du heldig kan ditt forslag bli plukket ut

Illustrasjonsbilde.  Foto: Dølen/arkiv

Ringebu kommune skal innen rimelig kort tid, nærmere bestemt i løpet av sommeren, finne navn til to veger ved Måsåplassen, og en veg i Kvitfjell.

Vegen i Kvitfjell, Varden, tar vestover fra Myrsetervegen og har nå det uoriginale navnet «uten vegnavn», opplyser kommunen.

Og ved Måsåplassen foregår det ny utbygging, og behovet for to nye vegnavn har derfor meldt seg der. Her er det allerede kommet forslag om Måsåplassvegen og Måsåtjønnet. Men hvem vet? Har du et kreativt navn, eller et forslag med lokal forankring, kanskje blir nettopp ditt bidrag plukket ut?

Alt Ringebu kommune ber om, for å ta med ditt bidrag, er at det må sendes til Ringebu kommune innen 15. juli i år.

Den nye «Høie bro» forventes å være klar til fellesferien

Slik så den gamle "Høie bro" ut. Snart åpner en splitter ny, trygg bru.   Foto: Ringebu kommune

Det var under en bruinspeksjon i september 2019 avdekka kritiske skader på det som er kjent som Den Høie Bro, gang- og sykkelbrua over Tromsa i Ringebu. Brua, som også er forbindelse mellom Brekkomsvegen og Fossvegen, ble da stengt med øyeblikkelig virkning.

Men nå informerer kommunen om at ventetida snart er over. Onsdag denne uka opplyser kommunen at deres totalentreprenør nå jobber med fundamenter, gangveg og sikring på sjølve brua.

– Sluttdato er noe forskjøvet etter utfordringer undervegs, men broen er planlagt ferdigstilt til fellesferien, og skal være åpen til skolestart, står det på kommunens hjemmesider.

33 ulver ble skutt sist jaktår - 13 fler enn forrige år

Bilde fra da en ulv ble felt på Kvamsfjellet.  Foto: Statens naturoppsyn/NTB

33 ulver ble rapportert skutt eller drept i jaktåret 2020/21. Det er 13 flere enn i jaktåret 2019/20.

25 av ulvene som ble rapportert skutt eller drept i 2020/21, ble felt i vinterens lisensjakt. Det ble gitt fellingstillatelse for 37 ulver.

Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Samtidig ble det i jaktåret 2020/21 ble det registrert en total avgang på ti bjørner. Det var fem færre enn foregående jaktår. Det ble gitt fellingstillatelse på tre bjørner, men ingen ble felt under lisensjakta. Derimot ble fem bjørner felt under skadefelling og fem dyr døde av andre årsaker.


Vidar Skaare ble glåmøgd da han fikk se hva som spankulerte i hagen utenfor huset

Midt i et boligfelt i Sorperoa dukket det opp et dyr som er sjeldent å se i det hele tatt.

To personer smitta i Ringebu - 42 i karantene

Fra teststasjonen på Fåvang.  Foto: Jonas Oden Ulset


To personer er bekreftet smitta i kommunen. Begge satt allerede i karantene og smitteveien er kjent. Dette skriver kommuneoverlege Per Ove Hagestuen i en pressemelding torsdag morgen.

Til sammen er 7 personer i isolasjon og 42 personer sitter i karantene.

Paragliderulykke mellom Frya og Hundorp

Den skadde paragliderpiloten ble hentet av legehelikopter.  Foto: Tor Larsen

Politiet meldte om ulykken på Twitter klokken 14.55

Paraglidpiloten er våken, men klaget på smerter. Luftambulansen ble tilkalt og hentet personen som ble skadet på stedet der ulykken skjedde, i følge politiet.

Enda et smittetilfelle i Ringebu

Illustrasjonsfoto. Therese Silliløkken.  Foto: Jonas Oden Ulset

Ytterligere en person er mandag kveld bekreftet smittet med Covid-19 i Ringebu kommune. Smitteveien er kjent. Dette melder kommuneoverlege Per Ove Hagestuen i en pressemelding.

To nye smittet av koronavirus i Ringebu

Illustrasjonsfoto. Therese Silliløkken på teststasjonen på Fåvang.  Foto: Jonas Oden Ulset

To nye personer er bekreftet smittet med viruset i kommunen. Smitteveien er kjent og smittesporing pågår. Til sammen er 3 personer smittet og 12 personer er satt i karantene. Dette skriver kommuneoverlege Per Ove Hagestuen i en pressemelding.

Nytt smittetilfelle i Ringebu - Har vært innom på Ysterikroa

Illustrasjonsfoto. Therese Silliløkken på teststasjonen på Fåvang.  Foto: Jonas Oden Ulset

En person er bekreftet smittet med koronavirus i Ringebu kommune. Smitteveien er kjent og 6 personer er satt i karantene. Dette skriver kommuneoverlege Per Ove Hagestuen i en pressemelding.

En smitta person har vært inne gjest ved Ysterikroa på Fåvang, tirsdag 25. mai mellom kl. 9.00 og 11.00. Personer som har vært innom Ysterikroa i det aktuelle tidsrommet bes å ha lav terskel for å teste seg.

Nytt smittetilfelle i Nord-Fron - 13 personer satt i karantene

Det er meldt om ett nytt smittetilfelle i Nord-Fron lørdag kveld. Smittesporing pågår fremdeles. Dette skriver Nord-Fron kommune på sin hjemmeside.

Som følge av det positive smittetilfellet er 13 personer satt i karantene.