Forsikringsselskap: - Skift til vinterdekk om du skal til fjells

Høstferien starter for deler av landet mandag. Dersom du skal til fjells, råder Tryg Forsikring til å skifte til vinterdekk.

Illustrasjonsbilde fra Sognefjellet.  Foto: Torstein Nordal/NTB

Nyheter

– Skal du opp i høyden, så skift til vinterdekk nå. Det er for sent når du skrenser rundt på sommerdekk på høyfjellet. Ikke bare risikerer du å skade andre, men du kan også bli stående fast over lengre tid om du er skikkelig uheldig, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.


Ung midtdøl røyket hasj og satte seg bak rattet - nå er han dømt

Mannen ble dømt for ruspåvirka kjøring etter bilturen.


Ferietid

Den kommende uken er det høstferie for Innlandet, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestland og Vestfold og Telemark. Store deler av Øst- og Sørlandet avslutter høstferien denne helgen.

Det er sendt ut farevarsel om vanskelige kjøreforhold og snø flere steder, og i Vestland er det sendt ut gult farevarsel om mye regn.

– Det betyr fare for overvann og at veier kan bli stengt på kort varsel. Starter du høstferien i bil, bør du sørge for å ha mat, drikke og varme klær i bilen i tilfelle man blir stående en stund, sier Brandeggen.


Rolf og Paula først ut på den nye taxisykkelen: - Folk har sittet ensomt og alene lenge nok nå

Sør-Fron kommune har gått til innkjøp av Triobike taxisykkel, og den slo godt an blant beboerne.


Farevarsel i Sør

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om snø i fjellet i Sør-Norge i høyder over 1000 meter.

– Lokalt kan det falle 5–10 centimeter snø i de vestlige områdene, skriver Meteorologene i farevarselet.

De anbefaler folk å beregne ekstra tid til transport og kjøring, samt om å bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene.

– Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold, skriver de.


Rasteplassen kosta 38 millioner - stenges halve året: - Lite trafikk og hærverk

For tredje år på rad stenges rasteplassen Mellomsdokka mellom Harpefoss og Vinstra.Nå satser varehuset tungt på gjenbruk: - Det er jo gøy å være først

11. oktober lanserer Power tjenesten RePOWER, som består av en landsdekkende panteordning for elektroprodukter og salg av brukte produkter.Fagskolen i Innlandet først i Norge: - Dette føles større enn oss selv

Fagskolen Innlandet er den første fagskolen som får akkreditering for fagområdet landbruk.Sveiseren som endte opp med ordførerkjedet: - Jeg liker meg best på gulvet, men trives også på toppen

Nå kan jeg ikke sitte på gjerdet lenger, tenkte hun. Sju år etter blir Anne-Marie Olstad valgt til ordfører.Prosjektsjef Gorm måtte ty til hodejegere for å få tak i lokal arbeidskraft i Midtdalen: - Dølene er noen råskinn til å jobbe

Heldigvis har han nå fått med seg tre lokale arbeidskarer på laget - men magefølelsen hans sier at han trenger flere.