Arrangør velger å avlyse bakkeløpet Hånåhoppløpet: - Det er ikke forsvarlig

Vær og føre har gjort sitt til at det ikke er forsvarlig å gjennomføre arrangementet.

Hånåhoppløpet skulle vært arrangert i morgen, lørdag 23. oktober, men det blir avlyst.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

Dette opplyser Tormod skilag som står som arrangør av Hånåhoppløpet som var planlagt førstkommende lørdag.


Lovar sure lår og feite premiar: To idrettslag går saman om motbakketrippel i Fron i haust

For dei som er glad i mjølkesyre lanserer Harpefoss IL og Tormod skilag ei gledeleg nyheit; i haust blir det trippelt motbakkeløp. Fronstrippel'n skal få alle opp dei brattaste bakkane.


En del av Fronstrippelen

Hånåhoppløpet har start ved Vinstra Handelspark i Lomoen. Løypa går videre gjennom Sorperoa, opp Grindberget forbi Hånåhoppet, og med mål i Hesthaugen på toppen av Grindberget. Fra Sorperoa og til toppen av Grindberget er det en høydeforskjell på rundt 550 meter. Hånåhoppet er også en del av Fronstrippelen i samarbeid med Harpefoss Idrettslag.


- Jeg skulle vel heist flagget, men får vente til i mai

Slik beskriver friluftsmannen Olaf Giverhaug bestemmelsen om at det meste av Grindberga i Sorperoa skal vernes som naturreservat.


Snø og is i løypa

I år ble løpet flyttet senere enn vanlig grunnet hensyn til andre løp og aktiviteter i høstsesongen. De siste dagene med snø og kulde, har skapt problemer for arrangøren.

- Vi må dessverre avlyse årets Hånåhoppløp på grunn av føret. Det ligger mye snø og is i løypa og vi ser det ikke som forsvarlig å gjennomføre årets løp, informerer arrangøren Tormod Skilag.