Resultatløs leting etter den savnede Gunnar Hansen på Gålå

Den private leteaksjonen på Gålå i helga ga ingen resultater.

Kjetil Hansen må konstatere at helgas private leteaksjon etter faren, ble resultatløs.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

Hele 200 personer deltok i søket i Gålå-området på lørdag og søndag.

- Vi fant ingenting. Heller ikke noen spor eller funn som kunne gitt oss en pekepinn på hvor han kan være, forteller sønn av den savnede, Kjetil Hansen.

Rundt 200 frivillige stilte opp og gikk manngard under den private leteaksjonen.  Foto: Tor Larsen

Privat leteaksjon på Gålå: - Oppmøtet er bare helt enormt

Hele 150 frivillige stilte lørdag morgen opp på den private leteaksjonen etter den savna personen på Gålå.


Søker videre langs veier

Den savnede er antatt omkommet og har vært savnet siden 2. november. Det var familien til den savna som organiserte den private leteaksjonen, etter at den offentlige redningsaksjonen med personell, droner, hunder og helikopter ble avsluttet.

- Det er nå søkt i områder såpass langt i fra hytta han ble savnet i fra, som vi kan anta at han har kunnet bevege seg. Vi har også søkt med manngard i spesielt utvalgte områder, forteller Kjetil Hansen som sammen med familie og venner vil fortsette søket fra tirsdag.

- Vi vil spesielt søke langs veier og stier i området. Det er begrenset hvor langt han kan ha beveget seg ute i terrenget, men langs veier og stier er det mulig å gå en lengre distanse enn området det er søkt i. Så det vil vi prøve på neste uke, sier Kjetil.

Den savnede er 73-årige Gunnar Hansen fra Sør-Fron.  Foto: Privat

Går ut med bilde: Politiet ønsker tips om savnet mann på Gålå

Politiet ønsker tips om mannen som er savnet i et hytteområde på Gålå.


Takker alle frivillige

Han takker alle som har bidratt i søket både under den offentlige og den private leteaksjonen.

- Mange folk har gått mange mil og brukt mye tid. Vi skylder alle dem en stor takk for at de stilte opp og engasjerte seg i søket på alle mulige måter. Det gjelder både de fra nærmiljøet og hyttefolk som også bidro, sier Kjetil som nå vil lage en savnet-plakat med bilde av faren.

- Denne plakaten vil jeg henge opp ved Gålå handel slik at alle turgåere og hyttefolk blir informert om at det fortsatt er en savnet person i området. Vi i familien håper at han vil bli funnet, og da må vi gjøre det vi kan for å få ut informasjon. Slikt gir også oss i familien en følelse av at vi har gjort det vi kan, påpeker Kjetil Hansen.