Over 20 stengte fylkesveger i Innlandet som følge av kraftig vind

I overkant av 20 fylkesveger i Innlandet er stengt på grunn av trær som sperrer vegene. Antallet stengte fylkesveger endrer seg hele tiden.
Nyheter

- Vi følger situasjonen nøye ettersom forholdene på vegnettet endrer seg fort. Dette gjør at antallet stengte veger endrer seg raskt, men i 18.30-tiden fredag kveld har vi over 20 stengte fylkesveger i Innlandet, sier seksjonssjef for drift og vedlikehold i Innlandet fylkeskommune Arne Fredheim.

Dette skriver Innlandet fylkeskommune på sin nettside.


Varsler vindkast opp til 30 meter i sekundet i ettermiddag: - Vi forbereder oss på å håndtere feilsituasjoner

Vevig er satt i forhøyet beredskap grunnet værvarselet som er sendt ut fredag.


Kan ta tid å rydde

Både Innlandet fylkeskommune og fylkeskommunens entreprenører jobber nå for å holde fylkesvegnettet oppe.

- Våre entreprenører er forberedt på å rydde så fort det lar seg gjøre, men av sikkerhetsmessige grunner kan det ta noe tid før opprydningen er ferdig. Målet er at fylkesvegene skal være mest mulig åpne for trafikk samtidig som vi ivaretar sikkerheten for de som skal gjennomføre ryddearbeidene. Med et stort antall fylkesveger som er stengt, vil det kunne ta noe tid før alle vegene er åpna igjen, forklarer Fredheim.

Innlandet fylkeskommune opplyser at Statens vegvesen sin vegtrafikksentral til enhver tid har oversikt over hvilke veger som er stengt.

- Skal du ut å reise eller lurer på om din veg er stengt, kan du ringe vegtrafikksentralen på telefon 175 eller sjekke vegvesen.no/trafikk, sier Fredheim avslutningsvis.


Her overraskes han med den gjeve utmerkelsen: - Moro at noen synes jeg fortjener det

- Dette var jeg ikke forberedt på, sier Svein Skurdal som er først ut til å bli nominert til verdiskapingsprisen.Disse tre åpner nytt, unikt serveringssted: - Her har folket fått være med å bestemme menyen

Etter flere år som kolleger på Sundtunet starter Grethe, Siv og Ann Iren egen kafè - men omsorgen for eldre har de fortsatt med seg.Mindreårig kjørte med promille og fem passasjerer - nå er han dømt

En ung midtdøl måtte nylig møte i retten tiltalt for å ha kjørt bil da han var påvirka av alkohol og uten gyldig førerkort.Prosjektsjef Gorm måtte ty til hodejegere for å få tak i lokal arbeidskraft i Midtdalen: - Dølene er noen råskinn til å jobbe

Heldigvis har han nå fått med seg tre lokale arbeidskarer på laget - men magefølelsen hans sier at han trenger flere.