Ber regjeringen ha tillitt til kommunene: - De har bevist at de får det til

Venstre-leder Guri Melby mener at kommunene igjen må få anledning til å håndtere smittetiltak lokalt.

Venstreleder Guri Melby.  Foto: Terje Pedersen/NTB

Nyheter

Dette skriver NTB.

Melby mener de nasjonale tiltakene får altfor ulike utslag i forskjellige kommuner. Hun vil at kommunene skal få tilbake kontroll over pandemihåndteringa, skriver Avisa Oslo.

– Etter hvert er vi nødt til å se på hva dette betyr for vårt lokalmiljø som helhet, ikke bare smittetall og innleggelser. Det blir for snevert, sier Melby om de nasjonale tiltakene.


Tyske Andrea besøker Midtdalen for sjuende gang: – Som et lite vinterparadis

Hvert år inntar tyske turistgrupper Fagerli fjellstue. Vi tok en prat med Andrea Schweer (69) – som har falt pladask for den freda seterstulen.


Tillitt til kommunene

De nasjonale tiltakene som ble innført i desember skal vurderes på nytt 14. januar, og partilederen understreker at tiltaka i situasjoner der det haster å få stansa smittespredningen er viktige, men at det nå er på tide å gi kommunene ansvar.

– Jo lenger disse tiltakene virker, jo mer inngripende er det. Kommuner som Oslo bør kunne si at ja, det er høy smitte, men vi kan ikke ha det sånn her lenger. Vi må ha tillit til at kommunene greier å håndtere dette, det har de vist gjennom pandemien at de får til, sier hun bestemt.


Rekordmange søknadar til Kulturminnefondet i 2021 - desse fekk støtte i Midtdalen

Aldri før har Kulturminnefondet motteke så mange søknadar på eitt år. Ved årets slutt passerte dei 2112.Har hatt sine beste år noen sinne under pandemien:

- Mange sa «dette klarer dere aldri», da fòr det en djevel i meg

Da Sigrid og Arve Lunde, Aud og Bjørn Renshusløkken, Sissel Lunde og Ola Tarud kjøpte Fagerli fjellstue i 1985, var det ikke mange som hadde troa på videre drift, men gjestene kommer tilbake - år etter år.Martin fra Vinstra dømmer verdenseliten under hoppuka: - Det begynte i Lobakken

Martin Rønningen la skiene på hylla som 18-åring, men fortsatte som dommer - nå under den Tysk-Østeriske hoppuka.På julaften stod plutselig bilen i flammer - far og sønn reagerte lynraskt: - Ribba ble litt forsinka

Julaften tok en brå vending for far og sønn, Ståle og Sondre Roven.Nok et rekordår for Vinmonopolet: - De siste to åra har jeg gått i uniform hele tida

Aldri før har Vinmonopolet solgt flere liter vin og sprit. Også på Vinstra har salget vært enormt.