Har du ikke elektronisk ID, kan du bare glemme å få avgi stemme

For å stemme ved folkeavstemninga om Innlandet fylkeskommune, må en ha elektronisk ID.

Ingen unntak: Alle som vil stemme under folkeavstemningen i februar må ha elektronisk ID. Det opplyser Innlandet fylkeskommune.  Foto: Ali Zare/NTB

Nyheter

Mellom den 10. og 17. februar i år skal folkeavstemninga om Innlandet fylkeskommune skal videreføres, eller deles, gjennomføres i Innlandet.

Innlandet fylkeskommune oppfordrer nå alle som vil stemme til å sørge for at de har en elektronisk ID-løsning klar. Har du ikke det, får du nemlig ikke avgitt stemme, opplyser de.


Ber om kandidater til to nye fylkeskommunale priser

Årets Innlandspris og Årets unge INNspirator er to nye fylkeskommunale priser. Nå kan du nominere kandidater for 2021.


Korona gjør avstemminga heldigital

Alle innbyggere, i hele Innlandet, fra 16 år og oppover, er invitert til å svare. Men på grunn av koronapandemien, blir folkeavstemninga heldigital.

- Det innebærer at alle som vil avgi stemme, må logge seg inn via ID-porten, på grunn av sikkerhetshensyn. For å logge seg inn via ID-porten må en ha elektronisk ID, der BankID og MinID er de to vanligste typene, opplyser Innlandet fylkeskommune.

Du kan se en fullstendig liste over alle de ulike typene elektronisk ID her.


Kvinne tok kommunen til retten med krav fast ansettelse

Tapte og måtte betale over 100 000 kroner

Ei kvinne mente hun hadde krav på fast jobb i Nord-Fron kommune og anka dommen fra tingretten. Nå har hun tapt saken på nytt.- Mange av oss har fått livet snudd på hodet. Spesielt du, Per Ove

Vi står utenfor Ringebu Helsesenter på Fåvang og venter på nestemann til å motta Dølens juleglede.


Hjelp til ikke-digitale

Videre opplyses det at kommunene rundt om skal hjelpe dem, som av ulike årsaker, ikke får stemt digitalt hjemme.

- Detaljene for hvordan dette skal løses, er ikke avklart ennå. Fylkeskommunen jobber med alle de 46 kommunene i Innlandet for å finne gode løsninger på dette.

Det vil komme mer informasjon på fylkeskommunens nettsider etter hvert, samt at alle innbyggere i Innlandet vil få tilsendt en informasjonsbrosjyre i posten.

- Husk at selv om du får hjelp til å avgi stemme i din kommune, du ha MinID eller BankID. Dette kan ta litt tid å få på plass, så du bør ordne det allerede i januar, oppfordrer Innlandet fylkeskommune.


Stort eiendomsselskap investerer og bygger 20 nye utleieleiligheter i Ringebu

Ringebu kommune disponerer åtte av leilighetene som såkalte tilvisningsboliger.Fra Stortingets talerstol satte Støstad fokus på Kvam og sponplatefabrikken

Det var under dagens budsjettdebatt om kommunenes økonomi og regional utvikling Støstad dro fram Kvam og den nedlagte sponplatefabrikken.- Ser det har kome fleire innlegg om fylkesstrukturen. Her kjem det eit "frå andre sida", skriv Arild Teigen frå Kvam

Regionreformen framstår nå som ein fiaskoreform av ei anna verd - oppløys Innlandet .- Å splitte opp Innlandet taper alle på

Å splitte opp Innlandet kan føre til over 100 millioner mindre til skoler, veier og kollektivtrafikk - hvert år. Det taper alle på.