Fargerik satsing i landsbyen

Ringbyggingene tar sats og arrangerer sin flerkulturelle fest «Multikulti» for tredje gang.

Slik så det ut under fjorårets Multikulti i Vålebrua. Fargerikt og folksomt!   Foto: Tor Ivan Boine

Nyheter

«Multikulti» ble arrangert første gang i 2013 som et av flere positive bidrag for å vise at Ringebusamfunnet feirer og setter pris på de nye innbyggerne. Fredag 5. juni inviteres det på ny til flerkulturell fest i Ringebu.

– Multikulti er en internasjonal dag, der vi prøver å skape en arena i sentrum, en møteplass for folk fra ulike kulturer i kommunen vår, sier Rebekka Lindsheim, Tor Ivan Boine, Birgitte Bay og Torgeir Aarnes i arrangementskomiteen.

Mange nasjonaliteter

Nylig skrev Dølen om hvilke nasjonaliteter innbyggerne i de ulike midtdalskommunene representerte.

– Mange ble nok overrasket over å se hvor mange ulike nasjonaliteter det er, bare i Ringebu er det over tretti ulike nasjonaliteter, sier Bay.

Ett av målene med Multikulti er å vise fram dette mangfoldet.

– Men vi vet ikke hvem alle disse innbyggerne er. Så vi vil gjerne at de kommer til oss. Et av hovedmålene våre er å få med så mange som mulig denne dagen, sier en entusiastisk komite.

Ringebu kommune har et stort fokus på samfunnsutviklerrollen, der det å videreutvikle kommunen som et attraktivt sted å bo, leve og arbeide er sentralt. En aktuell strategi i dette arbeidet er å utnytte ressurser og muligheter som ligger i kommunens tilflyttere fra utlandet, fra resten av landet og de som har bodd i Ringebu i lang tid, sier Birgitte Bay.

Norsk også

På programmet den første fredagen i juni står sjølsagt matstands med fargerike smaksopplevelser fra alle Ringebus (og verdens) hjørner. Det blir hårfletting, hennamaling og underholdning ved kulturskoleelevene i Ringebu.

– Asylmottaket er en vesentlig bidragsyter. Dette er et arrangement av, for og med dem som bor i Ringebu, sier Torgeir Aarnes, til daglig flyktningkonsulent i kommunen.

– Men vi skal vise norsk kultur også. Ett år ble det nesten glemt, ler gjengen i arrangementskomiteen.

Aktivitetene er lagt opp slik at det folk i størst mulig grad skal komme i kontakt med hverandre. Og om noen av Ringebus innvandrere eller innfødte skulle ha et brennende ønske om å delta på Multikulti, er arrangørene åpne for det.

– Ja, vi etterlyser flere! Det er helt sikkert flere blant de mange innbyggerne våre som kan by på seg sjøl, og som har noe å vise fram, avslutter