Dette er trettende gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om å dele ut stipend til ungdommer i 100 kommuner, til sammen en million kroner.

Glad i all dans

Lone ønske å videreutvikle seg som danser, og skriver i søknaden om drømmestipend blant anna dette:

- Jeg studerer for øyeblikket flere danseformer og vil beskrive meg selv som allsidig og glad i utfordringer. Selv om jeg er glad i all dans, er hovedfokuset mitt moderne/samtidsdans, skriver hun.

Se hele søknaden her.

Stipendmottakerne til drømmestipendet er barn og ungdom under 20 år, som utøver ulike kulturelle uttrykk, som f eks dans, musikk, teater, sirkus eller visuell kunst. Målet med stipendet er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Alle norske kommuner kan levere inntil seks nominasjoner, én i hver av kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.

Inspirasjon til videre utvikling

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Sammen har vi tro på at Drømmestipendet bidrar til at talentfulle barn og unge får inspirasjon og oppmuntring til å dyrke talentet sitt, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

Lone Sigmond Eivindsdottir vil få utdelt stipendet etter en danseforestilling på Vinstra vidaregåande skule torsdag kveld.