I dag er den store landsdekkende ryddedagen for mange skoleklasser. "Hele Norge rydder" er et dugnadsinitiativ i regi av NRK, og som en del av "strandryddeuka" som arrangeres av "Hold Norge Rent" fra 30. april til 6. mai

Søppel i Lomoen

Ved Barhaug skole fikk fjerdeklassingene i oppdrag å rydde ned til bussholdeplassen og langs vegene ut fra Skåbukrysset. Det resulterte i storfangst.

- Vi fylte opp alle søppelsekkene våre før vi var ferdige ved krysset, så vi måtte hente flere på skolen. Nå har vi vel samlet inn rundt 30 sekker og mere er på gang, forteller skoleelevene som også var kreative i sin søppelfangst. Tom for søppelsekker var de slettes ikke rådløse.

- Vi fant denne presenningen i en grøft, og den passer det fint å samle søppel oppi, forteller de ivrige elevene før de farter videre på leting etter mer søppel.

Alle snakker om søppel i strandsonen, men vi kan bare konstatere at det er skremmende mye plastikk og annet søppel som dukker opp i grøfter og uterom der folk ferdes etter en lang vinter. Å be om at folk skjerper seg, er slettes ikke å ta for hardt i!

Så mye søppel samla fjerdeklassingene på en time. Foto: Privat