Det kommer fram i ei pressemelding fredag.

Den tidligere ansatte mistenkes for brudd på helsepersonelloven. Mistanken oppsto etter at en pasient anmeldte vedkommende for urettmessige oppslag i journaldokumenter.

Etter at anmeldelsen kom har sykehuset gjennomgått alle journaloppslag den tidligere ansatte har gjort. Der fant de at det kan ha blitt gjort flere journaloppslag som ikke var relevante for vedkommende sine arbeidsoppgaver.

Pasienter får brev

Nå har Sykehuset Innlandet sendt brev til 145 personer med informasjon om etterforskningen. Det er behov for at disse gir samtykke til utlevering av journallogg til politiet, slik at politiet får anledning til å etterforske saken. Innholdet i pasientjournalene vil ikke bli utlevert, informerer de.

Statsforvalteren er også informert om saken.

- Vi ser svært alvorlig på saken, og håper etterforskningen vil gi svar på om det har forekommet uregelmessigheter, og i hvilket omfang, sier administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Alice Beathe Andersgaard.

Under politietterforskning

Andersgaard er opptatt av at pasientene som mottar brev, skal føle seg trygge på at ikke pasientopplysninger skal bli kjent for andre enn behandlende helsepersonell.

– Vi håper derfor at de som mottar brev om saken samtykker til at politiet kan få oversendt innsynslogg, slik at eventuelle straffbare forhold kan avdekkes og følges opp rettslig, sier hun.

Det er etablert en rekke tiltak for å hindre journalsnoking, blant annet ved at alle oppslag loggføres med hvem som gjør oppslaget og når, poengterer Sykehuset Innlandet i pressemeldinga.

Kommunikasjonsrådgiver i Sykehuset Innlandet, Line Fuglehaug, skriver i en e-post til Dølen at de ser alvorlig på saken.

– Ellers kan vi ikke gi ytterligere opplysninger i saken. Den er nå under politietterforskning, sier Fuglehaug.