Ung i Oppland inviterer ungdom mellom 13 og 20 år i Oppland til et framtidsverksted i forbindelse med utarbeidelse med ny ungdomspolitikk og planstrategi for Oppland fylkeskommune. Her ønskes innspill fra ungdommen selv på hva som skal til for at de trives og vil bo i kommunen sin, og hva som skal til for at Oppland skal være et godt fylke å leve og trives i.

Ung i Oppland ønsker å ha med ungdom med ulik bakgrunn og tilhørighet, og verkstedet ledes av Eli-Grete Høyvik fra Interplan, Sogn og Fjordane.

Gjøre en forskjell

Leder i Ungdommens fylkesting, Glory Vitaly, håper mange ungdommer vil bli frista til å være med på verkstedet.

- Jeg mener det er viktig at ungdom engasjerer seg i å utvikle sitt nærmiljø i fremtiden, nemlig fordi vi ungdom er framtida, men vi er også nåtida og det er nå det gjelder å gjøre en forskjell. Ungdom skal trives der de bor, og det er også viktig at ungdom velger å bosette seg i sin hjemkommune etter at de er ferdig med utdanninga sier hun.

Trygt å vende tilbake

Vitaly mener det er viktig å vise fram at ungdom kan, og at de ønsker å gjøre endringer i lokalsamfunnet. Hun peker på at Oppland er et fraflyttingsfylke.

- Mange ungdommer velger å ta utdanning i en storby, derfor er det viktig å finne noe som kan dra de tilbake. Vi har mye å by på, både natur og kultur. Jeg tror det er viktig for mange å ha noe trygt å vende tilbake til etter utdanning, og det har vi i Oppland. På samlingen som skal foregå er det viktig å finne ut hva som skal til for at Oppland skal være et godt fylke å være i, også i fremtiden, mener hun.

Påmelding til samlinga, som skal være på Scandic Victoria i Lillehammer 25. august, ligger på Oppland fylke sine hjemmesider.