Sju damer fra Midtdalen bidrar sterkt i det kritikerroste Kristin-spelet. Både som dansere, skuespillere og koreograf, er damene med på å gjøre skuespillet til en publikumssuksess. De er ferdige med fire forsetillinger, til så og si fullsatte tribuner.

- Spennende

Lørdag spilles den siste for i år.

- Det har vært inspirerende, givende, lærerikt og moro å være med, sier Kristin A. Johnsen til Dølen. Både hun og de andre har også vært med tidligere. Johnsen spilte den eldre Kristin i tre år. I år er hun tilbake som Arne sin mor og Brynhild Fluga.

- Det er spennende og moro å prøve seg i nye roller, og samtidig en mindre kraftanstrengelse enn å ha den bærende Kristin-rollen, forteller hun.

Proff forestilling

Kristine Berget fra Ringebu er tilbake som koreografassistent, hun har tidligere danset Alvemøen. Berget har utdanning fra LIPA og jobber nå som profesjonell danser i London.

Lone Eivindsdottir fra Harpefoss danser Alvemøen i år, noe hun også gjorde i fjor. Hun tar for tida utdanning innen samtidsdans i Stavanger.

- Hun er en kraftfull danser med sterk energi og utstråling, sier Johnsen.

Åse Refsdal fra Vinstra og Inge van Aert fra Ringebu er danseelever på Vinstra vidaregåande skule, og er med i spelet som dansere. Julie holt fra Vinstra, er koreograf.

Ida Sofie Johnsen Kleven fra Ringebu er med som skuespiller i mindre roller.

- Det fine med å være med i Kristin-spelet, er at en får være med på en proff forestilling, sier hun.

Formidle historien

Kristin Johnsen mener det er en fantastisk mulighet å få være med og jobbe med så dyktige mennesker.

- For oss som er interessert i å jobbe med teater, dans, kunst, musikk og kultur, er dette en flott mulighet til å jobbe med dyktige mennesker som er glødende engasjert og interessert i sine fagfelt. Her forenes amatører og profesjonelle i en positiv og lærerik prosess. Alle har et felles mål, å formidle den vakre og såre historien om Kristin Lavransdatter, sier Johnsen.

Forestillinga bygger på hele trilogien om Kristin Lavransdatter, Kransen, Husfrue og Korset, skrevet av Sigrid Undset.

Kristin A. Johnsen fra Ringebu spiller Arnes mor og Brynhild Fluga på årets Kristin-spel. Foto: Privat