Kåja Camp så dagens lys i 2009, og bortsett fra i flomåret 2011 har dette vært et årvisst arrangement. Antall deltagere har økt jevnt og trutt, og i helga er 170 tenåringer samlet på det som heter nordre bane i Kåja idrettsanlegg.

Mari Grasbakken, Simen Skoe og Erik Tøftestuen er ansvarlige arrangører fra Nord-Fron kommune, men de er langt fra alene, forteller Tøftestuen.

– Vi har med rundt 20 unge medhjelpere, og også noen som vi kaller for veteranarrangører. Dette er en gjeng som har vært deltagere før, og som nå har gått inn i arrangørkorpset, sier Tøftestuen.

Rafter i Laugen

Vinstra idrettslag står for vakthold og mat, og Tøftestuen skryter av samholdet og kunnskapen blant alle som hjelper til i Kåja.

Nytt av året er rafting. Ikke i Sjoa, men i Laugen fra Eidesand til Harpefossdammen. Ellers er programmet fullt av aktiviteter. Og ungdommene vi traff i dag lørdag, kunne ikke få fullrost arrangementet. Det var bare blide fjes å se i sommersola.

Les mer i papirutgava av Dølen torsdag i neste uke.

Odin Solberg, opprinnelig fra Vinstra men bosatt i Kvam, imponerer sine venner med en salto i hoppeslottet. Med gips på armen! Foto: Ole Magnus Røen