Begge har lang fartstid som medlemmer i Arbeiderpartiet, og begge har en forkjærlighet for hvetekake med brunost. 90 år gamle Bjarne Berget i Sorperoa på Vinstra og 84 år gamle Thorvald Stoltenberg hadde mye å prate om da de møttes til frokost i dag.

Ordførerkandidat Rune Støstad hadde tatt initiativ til å hedre Bjarne, som har vært medlem i AP i imponerende 70 år. Støstad kom sammen med Stoltenberg og Kjersti Stenseng, og det ble en hyggelig stund rundt frokostbordet.

Samfunnsengasjert

Bjarne Berget har i alle år vært samfunnsengasjert. Han følger fortsatt godt med, og ville vite hva gjestene mente om viktige ting som frivillighet og kommunesammenslåing. Selv er han for en Fronskommune.

– Sør-Fron og Nord-Fron burde aldri skilt lag på 70-tallet. Jeg håper at de slår seg sammen igjen, gjerne sammen med Sel, sa han, og fikk respons fra Stoltenberg som var imponert over 90-åringens kunnskapsnivå.

Støstad fortalte litt om hvordan situasjonen er i det politiske landskapet i Nord-Fron. Bjarne hadde en kort kommentar til svar:

– Å for ei røre!

Hilsen fra Jens

Stoltenberg hadde med en personlig hilsen fra sønnen Jens Stoltenberg.

– Han ba meg hilse. Han sa at du er et forbilde for mange, og jeg er helt enig.

En rørt Bjarne Berget takket så mye.

– Jeg så han på TV i går, jeg synes at han har blitt magrere!

Thorvald lo godt, og fortalte at sønnen trente mye, og at han var i god form.

Invitasjon

Veteranenes favoritt til kaffen er hvetekake med brunost. Dette visste Rune Støstad, og det var han som serverte mor Wenches hjemmebakst. Stoltenberg kom inn på hvetekake da han takket for seg.

– Bjarne, jeg liker å diskutere forskjellige ting, og jeg er veldig glad for å ha sittet her og snakket med deg. Jeg håper du vil komme på mitt 90-årslag om seks år. Da skal jeg spandere hvetekake med brunost på deg.

– Jeg melder meg på med en gang, svarte Bjarne til stor latter fra gjestene rundt bordet.

Les mer om det trivelige møtet i torsdagens papirutgave.

Bjarne Berget og Thorvald Stoltenberg fant fort tonen, og de hadde mye å snakke om. Foto: Ole Magnus Røen