Ringebu-jenta stoppet på den beskjedne høyden 1,66 m på Bislett. Hun mistet sølvet på et unødvendig riv på tidligere høyder. Gullet gikk på høyden 1,72 m.

Timingen stemte ikke

- På det nivået var ikke jeg i dag. Jeg fikk ikke til timingen på satsen, og teknikken var dessverre ikke bra. Dette var kort og godt ingen bra avslutning på sesongen, sier Karen som har hatt sitt klart beste år noen gang.

Hun startet sesongen med 1,69 m som utendørspers. For noen uker siden hoppet hun 1,77 m under nordisk.

-Det var litt synd at jeg ikke fikk til en bedre avslutning. Men dette har vært et fantastisk år, sier Karen som knep sølvet på Senior NM forrige helg med 1,70 m. På Bislett var det hun som mistet plasseringer på unødvendige riv.

Form i hele sommer

- Jeg har klart å holde på formen i hele sommer, og Senior NM var årets høyest prioriterte stevne. I helgen var imidlertid gnisten borte, beklager hun. Karen hoppet 1,76 og satte klar personlig rekord under Veidekkelekene på Lillehammer like etter St. hans.

- Siden har jeg vært rimelig stabil på høyt nivå. Dette var faktisk den første nedturen, forteller hun. Elise Nedberg fra Sandvin vant på 1,72 m. Karen slo henne under senior NM, og hun har stort sett hoppet høyere enn Sandvin-jenta denne sesongen.

- I helgen fikk jeg ikke omgjort fart, ferdigheter og teknikk til god hopping. Slik kan det gå, avslutter bronsevinner Karen Høystad.