Onsdag åpna 28 år gamle Camilla Skriubakken og 25 år gamle Ane Karoline Vaet dørene til parfymeriet Cosmetique på Peer Gynt Kjøpesenter, og med det har de to unge damene også realisert en drøm om engang å drive noe eget.

- Vi jobba begge to på Statoil, og da vi sto bak disken der begynte vi å leke litt med tanken om en egen butikk. Vinstra har mangla et parfymeri, og etter som vi prata om det, fant vi ut at det kunne være verdt å prøve, sier duoen.

På hjemstedet

Som sagt, så gjort. De siste månedene og ukene har de jobba iherdig, med god hjelp fra venner og familie, for å bli klare til åpningsdagen. Butikklokalene er lyse og delikate, med kjente merkevarer i hylleradene.

- Det er nesten litt skummelt, smiler de.

- Vi har fått masse positiv oppbacking fra folk som ønsker seg et parfymeri på Vinstra, og så har vi noen rundt oss som har vært skeptiske. Sunn skepsis, vil jeg si. For det er tøft å etablere seg med en liten butikk på et lite sted, og den tøffeste konkurransen får vi fra netthandel, sier Vaet, som først og fremst gleder seg over å ha etablert seg på hjemstedet.

God dialog

Både hun og Skriubakken flytta fra dalen for å gå på skole, men etter noen år vendte de hjem.

- Jeg har alltid tenkt at jeg ville bo på Vinstra. Med utdanning innen journalistikk er det ikke så mange jobber her å velge i, så for meg ble løsningen å finne på noe helt annet, forteller Vaet.

For med mediebakgrunn og frisørutdanning, som Skriubakken har, har ingen av jentene stor kompetanse på make up og parfyme - foreløpig.

- Vi legger vekt på å prøve ut flest mulig produkt sjøl, for å kunne anbefale det beste. Ellers vil vi ta kurs og lære undervegs. Vi håper på en god dialog med kundene, og ønsker å vite hva de vil ha av produkt. Vi skal være konkurransedyktige både på pris og på vareutvalg, sier Skriubakken.

- Vi håper at folk vil bruke oss og at vi klarer å skape noe varig. Dette skal være en butikk for alle, sier de samstemt.