– Det er ganske bra temperaturer i vente fremover, og det skal egentlig bare stige fremover mot spesielt fredag, sier vakthavende meteorolog Julie Solsvik Vågane ved Meteorologisk institutt til NTB.

August ble en våt måned på Østlandet, men sommeren har gjort comeback de siste dagene med sol og høye temperaturer. Fredag kan det bli over 25 grader på Østlandet, særlig innover i landet, sier Vågane.

– De store byene som Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand kan alle få litt lavere temperaturer enn makstemperaturene på grunn av tåke og lavt skydekke.

– I Oslo og omegn ligger det an til mellom 20 og 25 grader, mens det fort kan stige over 25 grader lenger inn i landet, sier Vågane.

Nattefrost

Temperaturene skal holde seg ganske stabile gjennom helgen. Det kan bli enkelte byger lørdag og søndag i deler av Sør-Norge.

På grunn av årstiden vi er på vei inn i, kan det nå fort bli ganske stor forskjell på temperaturene dag og natt.

Natt til onsdag var det nattefrost flere steder i indre strøk i Sør-Norge, og mange måtte skrape vinduene på bilene sine i morgentimene, ifølge meteorologene.

– Er det klarvær på natta, så dropper temperaturene ganske godt på nettene. Tåke og skydekke fungerer som et teppe over land, som begrenser forskjellene mellom dag og natt. Det er ikke sikkert vi får mer nattefrost med det første, sier Vågane.

Høstlig i nord

I nord er det langt kjøligere enn i sør denne uken.

Også der skal temperaturene stige noe, men de vil ligge på rundt 10–15 grader i Nordland og 10–12 grader i Troms og Finnmark.

– Disse bygene som preger nord, vil holde stand gjennom helgen. Det blir av og på med regnbyger. De har litt mer høstlig vær i vente, sier meteorologen.

Temperaturene kan falle neste uke

Prognosene for neste uke viser foreløpig at temperaturene skal litt ned igjen.

– Vi ligger litt over det som er vanlig for september i Sør-Norge nå. Det er ikke unaturlig at temperaturene skal ned på et tidspunkt.

– Det blir ikke noe brått temperaturfall, men det ser ut til å bli en sakte overgang til litt mer kjølig og vått vær, sier Vågane.