Han debuterte på Kvam IL sitt guttelag som 12-åring i 1947 og har siden da vært fast inventar i idrettsparken. Nesten 60 år senere er Ola Brendstuen fortsatt trofast frivillig på arrangement, og står på tribuneplass når a-laget spiller kamp. Fredag ble han utnevnt til æresmedlem i klubben.

- Et æresmedlem skal over lang tid ha gjort en stor innsats for laget og i tillegg ha representert laget på en fortjenelig måte utad. Det har Ola gjort. Han er glødende opptatt av aktiviteten i Kvam IL, særlig når det gjelder fotball. Han har spilt i over 30 år på Kvam sine lag. Til sammen har han 155 seriekamper og 33 cupkamper. Det var brei enighet i styret om at Ola er et verdig æresmedlem, sa styreleder Ola Aspeslåen, før han overrakte blomster og tinnfat til det nye æresmeldemmet.

Aktiv ungdom

Om han ikke er så aktiv på idrettsbanen lengre, er Brendstuen en aktiv medspiller på klubbens arrangement. Han er fast bidragsyter på Furusjøen rundt. Han var også med på dugnad da Kvamshallen ble satt opp.

- Nå ble jeg overraska, konstaterer Ola selv. Lørdag fyller han 80 år.

Hver fredag er han sammen med andre veteraner i klubben på treff i klubbhuset.

- Det er godt miljø i Kvam IL, og jeg synes de er aktive og flinke. Jeg gleder meg over å se så mye aktiv ungdom, og er på kamper og ser de spille, forteller han.

På spørsmål om det er noe spesielt han husker godt fra sine aktive år i klubben, svarer han kjapt:

- Da vi dro i gang Furusjøen rundt for første gang. Det var i 1967, vi var fire stykker som stilte til start på den 22 km lange løypa. Det var ikke snakk om noen oppkjørte løyper da, vi måtte trakke spor selv. Sju timer brukte vi på turen, minnes han.

Utnevnelsen ble feiret videre med kaffe og bløtkake sammen med veteran-venner i klubben.

Kvam IL har i alt utnevnt 19 æresmedlemmer.