– Pål Christian Eggen har vært en dundrende suksess på Det norske teatret. Nå er han klar for å ta det store spranget inn i den eventyrlige Peer Gynt-suksessen på Gålå, sier Horn.

Røtter i Gudbrandsdalen

Pål Christian Eggen (42) er fra Enebakk og har blant annet spilt rollen som Olav den Hellige i Stiklestadspelet. Han spilte også hovedrollen i publikumsvinneren "Spelemann på taket" på Det norske teatret. Med røtter i Gudbrandsdalen har en ferierende Eggen selv opplevde å sitte blant publikum på Gålå:

- Å sitte i amfiet og se "Peer Gynt" er en storslått opplevelse i seg selv. Hvor storslått må det da ikke være å få stå nede på scenen og spille stykket, sier Eggen.

God med publikum

Horn forklarer valget av Eggen slik; - Han greier å kombinere alvor og humor, på en måte som få andre skuespillere behersker. Han kommuniserer også utrolig godt med publikum, og akkurat nå er han på det punktet i karrieren sin at han kan spille Peer både som helt ung og helt gammel. Ny regissør blir trønderen Marit Moum Aune. Hun har jobbet med hovedrolleinnehaveren en rekke ganger tidligere:

- Vår oppgave blir å lage en forestilling man ikke trenger å ha master i litteraturvitenskap for å forstå. Jeg har lyst til å stykket skal åpne seg for publikum, sier Aune. Hennes forestilling Engler i Amerika fikk hele 4 Hedda nominasjoner.

Rollen som mor Åse skal spilles av prisbelønte Ågot Sendstad fra Nes i Hedmark. Hun fikk sist Heddapris for beste kvinnelige birolle i Engler i Amerika.

«Peer Gynt»-oppsetningen i sommer var utsolgt samtlige kvelder – og solgte flere billetter enn noensinne. Peer Gynt AS derfor at man er tidlig ute om man ønsker å sikre seg billetter til neste års forestillinger, skriver Peer Gynt AS i sin pressemelding.