Da muligheten bød seg for en fast jobb i Dølen, kunne ikke Wenche Margrethe Kulmo gjøre annet enn å takke ja. Kulmo går inn i stilling som journalist, i tillegg til å være redaksjonssekretær. Hun er allerede på plass i redaksjonen på Vinstra.

– Dølen er ei veldig god avis med ambisjoner og klare mål for journalistikken. I tillegg får jeg hyggelige kolleger i en redaksjon med mye godt humør, sier Kulmo.

Kulmo har lang erfaring og har blant annet jobba på desken i Adresseavisen i ti år. Fra januar til mai var hun ansatt i prosjektstilling i Dølen. Sammen med Guste Gecaite utgjorde hun ei egen gravegruppe i redaksjonen. Derfor er hun allerede godt kjent både med Dølen og med kommunene i Midt-Gudbrandsdalen.

Nå har hun kjøpt seg leilighet på Sør-Fron og gleder seg til å starte et liv som gudbrandsdøl.

– Jeg har alltid likt Gudbrandsdalen og syntes at det har vært et fantastisk vakkert område. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med folka her, sier hun.

Stort engasjement

Redaktør og daglig leder i Dølen, Tone Sidsel Sanden, er svært glad for å ha fått Kulmo tilbake i redaksjonen.

– Wenche imponerte oss i tida hun jobba med undersøkende og kritisk journalistikk. Med henne får vi inn en kunnskapsrik, dyktig og erfaren journalist. Wenche kan faget sitt, og med et stort engasjement og blikk for de gode sakene, er det en kombinasjon som er perfekt for Dølen, sier Sanden.

– Jeg er sikker på at leserne våre vil sette pris på hennes saker, legger redaktøren til.

Det er også verdt å nevne at Kulmo er nyvalgt representant inn i Pressens offentlighetsutvalg.

Sanden håper Wenche blir tatt godt i mot av lokalbefolkningen.

– Jeg synes det er tøft gjort å etablere seg slik på en ny plass, og er det noe vi i Midtdalen trenger, så er det nye innbyggere som slår rot. Ta godt i mot henne, oppfordrer Sanden.

Wenche tar over jobben etter Ane Vaet. Vaet slutter imidlertid ikke helt. Hun skal fortsette å frilanse fast for Dølen framover.