Rune Varpestuen ble sjukmeldt og måtte omskoleres. Med god hjelp fra NAV har han nå startet en ny yrkesveg. Og god hjelp fortjener ros - og kake, mener Varpestuen, som  fredag dro i gang en real kakefest for personalet ved NAV-kontoret på Vinstra.

– Jeg føler NAV ofte blir omtalt i negative ordelag, mens mine opplevelser bare er positive etter at jeg kom i den situasjonen at jeg trengte hjelp. Jeg kan takke NAV, og spesielt saksbehandler Kristin Korpberget for at jeg nå kan se fram mot å starte i ny jobb i august, sier Varpestuen, mens han deler ut rause kakestykker i mottakelsen hos NAV i Nedregate.

Gått på skinner

Helt sida 1985 har Rune Varpestuen pendla til og fra jobb, men i lengre tid slet han med kronisk sjukdom, og i 2012 måtte han sjukmelde seg. I en alder av 50 år ble yrkeslivet satt på vent.

– Jeg måtte omskoleres, og gjennom NAV fikk jeg god veiledning på hvilke muligheter jeg kunne ha. Selvsagt var det tøft å gå på ei utdanning som godt voksen. Det handler om å kaste seg uti det og ha troen på at en kan klare det, og ikke høre på dem som er skeptiske, forteller han.

Bygge videre på

I juni fullførte Varpestuen toårig teknisk fagskole på Gjøvik, og allerede har han fått ny jobb.

– I august begynner jeg i formannsjobb hos et firma i Oslo. Hele vegen har det gått på skinner, smiler han, og roser samtidig Korpberget for tett oppfølging undervegs.

– Flere ganger gjennom disse to årene har hun tatt kontakt og spurt meg hvordan det går. Jeg har også fått god informasjon om rettigheter og muligheter jeg har, noe som har gjort det lettere for meg å holde motivasjonen oppe, sier han. Korpberget setter pris på rosen og på kake.

– Når folk havner i den situasjonen at de må se seg om etter nye muligheter i arbeidslivet, er vi opptatt av å se om en kan bygge videre på den kompetansen en har fra før. Utdanning er ett av de virkemidlene vi har, sier hun.