– Det dukket opp et innlegg på Facebook om at Kroa på Fåvang skulle arrangere åpen julekveld for de som føler seg alene. Jeg kjenner Frank fra før, og fikk lyst til å bidra til arrangementet, forteller gardbruker Anne Britt Aanstad.

Anne Britt driver gard med melkeproduksjon og smågriser på baksida i Fåvang. I morgen sender hun seks griser til slakt, som skal bli til ribbe og annet godt til de som kommer på Kroa julekvelden. Transporten av grisene er det Fåvang Bilene som sponser, det er nemlig faren til Anne Britt som er daglig leder i firmaet.

– At vi har noen lokale aktører som vil bidra slikt, er helt fantastisk. Mer lokal mat går det nesten ikke an å få tak i, og det passer veldig bra til konseptet vårt. Vi skal utnytte alt på grisen, så det skal bli mye god julemat ut av disse, forteller Frank.

Grisene fra garden til Anne Britt blir sendt på slakteriet i morgen. Foto: Privat

Blir rørt av tilbakemeldingene

Dølen skrev om arrangementet forrige uke, og Frank har allerede fått flere positive tilbakemeldinger.

– Jeg har møtt folk på butikken som har kommet rett bort til meg og fortalt at de kommer til å være alene på julekvelden, og at dette er et veldig bra tiltak, sier har.

Anne Britt kan heller ikke få rost arrangementet nok.

– Jeg tenker at det er veldig bra at det finnes slike arrangement. Da kan folk velge selv om de ønsker å være alene eller ikke. Jeg håper folk møter opp, sier Anne Britt.

Mathisen ønsker å ordne i stand en trivelig og hyggelig kveld for de som kan ha lyst på en møteplass 24. desember. Foto: Torger Lien

Oppfordrer folk til å ta turen

Mathisen var selv usikker på hva han skulle gjøre julekvelden, og derfor kom ideen om å lage en åpen og uformell julefeiring på Kroa. Han oppfordrer alle som føler seg alene julekvelden, til å ta turen.

– Dette er et helt ufarlig arrangement som er for absolutt alle som føler seg litt alene. Dørene åpner klokka 17:00. Kroa vil være klargjort for julefeiring med juletre, fyr i peisen og en stor middagsbuffet som står klar, forteller han.

Mathisen oppforer folk til å ta kontakt og melde seg på innen 22. desember.

– Det er ikke opprettet noe arrangement på Facebook, men jeg har lagt ut mobilnummeret mitt og oppforderer til å ta kontakt med meg direkte, sier han avslutningsvis.

Her kan du lese mer om arrangementet:

Kroa vil være klargjort for julefeiring med juletre, fyr i peisen og en stor middagsbuffet som står klar for gjestene. Foto: Privat