Planene var å bygge «Ysteriet Gastropub & Restaurant» i nabolokalene til det som i dag er Ysteriet Sportsbar drevet at firmaet Limme AS.

Fikk kommunal støtte

«Ysteriet Gastropub & Restaurant», ved Stian Brubak, fikk støtte fra Nord-Fron kommunes næringsfond for å gjøre kjøkkeninvesteringer i dette nye restaurantkonseptet. Støtten var på 58 tusen kroner som ble utbetalt i november 2016. Nå viser det seg at Brubak ikke vil realisere restaurantplanene, og det viser seg også at støtten gikk inn på kontoen til Limme AS som drifter Ysteriet Sportsbar.

Limme AS, hadde på sin side fått eget tilskudd på kr 65 tusen kroner til sin virksomhet, da ikke inkludert investeringer til kjøkkenutstyr.

Tilbakefører penger

Limme AS har nå informert kommunen om disse forholdene, og at restaurantplanene, som det er utbetalt støtte til, ikke vil bli realisert. De vil istedet utvide kjøkkenet og matserveringen i Ysteriet Sportspub.

– Limme AS søker om å få overført tilskudd tildelt Stian Brubak til egen virksomhet. Vi har i dag noe matservering i sportspuben, men ønsker å utvide dette tilbudet, uttaler Jon Terje Bjørke, daglig leder i LImme AS, i sitt skriv til kommunen om saken.

Saken skal opp i formannskapet i Nord-Fron neste uke, og administrasjonssjefen innstiller på at pengene kan overføres til Limme AS for bruk til kjøkkeninvesteringer i Ysteriet Sportsbar.

Prøver uteservering

I og med at restaurantplanene er skrinlagt, satser nå Ysteriet Sportsbar mer på ren pubdrift med matservering. Men de vil nå på tampen av sommeren også prøve seg med uteservering. Dette skjer i forbindelse med Vinstras byfest, og en større sportsbegivenhet som går av stabelen den 26. august.

– Den lørdagsnatten møtes Floyd Mayweather Jr. og Conor McGregor til tidenes boksekamp i Las Vegas. Vi venter mye folk, og vil i den forbindelse søke om utvidet skjenketid, utvidet matservering og utservering både i forkant av ysteriet og i bakgården på Ysteriet Sportsbar, forteller Jon Terje Bjørke til Dølen.

Skissen til uteserveringsområder ved Ysteriet Sportsbar.