Det er igjen duka for Kåja camp på Vinstra denne helga, ungdomsfestivalen som etter hvert har blitt en fast tradisjon for ungdom i Midtdalen. Teltleir, aktiviteter, lek og moro er hovedingrediensene.

- Vi gleder oss stort til å ta i mot ungdommene til ny festival. Nå er vi straks i mål med forberedselsene, og er skikkelig gira på å komme i gang, sier leder for Ung i Midtdalen, Mari Grasbakken.

Teatersport og parkour

Årets festival blir etter samme mal som i fjor, etter ønske fra ungdommene sjøl.

- Vi har tatt utgangspunkt i evalueringa fra i fjor, og derfor gjentar vi flere av aktivitetene i år. I år kjører vi to store workshops, den ene med parkour, eller free running, som var veldig populært i fjor. Den andre blir med teatersport. Stand up-show blir det også, med Halvor Johannson, som vi har hatt besøk av tidligere, og med Jonis Josef. Lørdag er det Den andre teateret som har underholdning, de var også med i fjor, forteller Grasbakken.

God stemning

Foruten de større aktivitetene, skal det gjennom hele helga være camp-kamper. Her kan en kjempe i alt fra megafotball og bumpers, til tautrekking og reaksjonskonkurranser.

- Det blir vist nattfilmer, og tent opp bål for grilling og kos gjennom natta. Ellers er Radio Kåja camp og fint vær kanskje de viktigste ingrediensene for å skape stemning på campen, sier Grasbakken.

Teltleiren skal være på søre fotballbanen i Kåja, der det også blir satt opp et stort festivaltelt. Vinstra IL serverer mat og stiller med vakthold gjennom helga.

- Ca. 25 voksne ungdommer har jobba med planlegging og program sida rett etter jul, og de har jobba godt med å lage en bar festival. Alt ligger til rette for fine dager i Kåja, sier Grasbakken.

Aktiviteter av forskjellig slag er populært på Kåja Camp. Her fra 2015. Foto: Bjørn Sletten