Nå vil kommunen rive bolighus for å skape plass til flere parkeringsplasser. Samtidig står store parkeringsplasser tomme.

Dølen tok fredag ettermiddag en runde med kamera i Fåvang sentrum.

Bildene kan tyde på at fåvangingene er late og har utviklet en egen trafikkultur.

Les også: Skal bruke 35 millioner på Fåvang

Trafikkbildet denne dagen er som det bruker på å være. Bilene klenger seg inntil butikkveggene og de står gjerne på fortau og i fotgjengeroverganger. Samtidig står kommunale og andre parkeringsplasser noen meter unna tomme, bortsett fra store snøhauger.

Gir seg ikke uten sverdslag

I forslag til reguleringsplan for Fåvang sentrum ligger det at det såkalte «Berge-huset» i sentrum skal rives og tomten brukes til parkeringsplasser. Huseier Berit Anita Aune gikk forrige uke i strupen på kommunens representanter under et folkemøte om Fåvang sentrum.

– Jeg har ikke tenkt å gi fra meg hjemmet mitt uten sverdslag. Ikke forstår jeg at det er behov for mer parkeringsplasser her, for det er store, tomme plasser over alt. Men det ligger en nesten ferdig tomt klar til å bygges ut for parkeringsplasser, men den tomta tør dere ikke røre sier hun, og siktet til Gunnar Hortens tomt ved Huset Granmo nord for Bygger’n.