Det var for to-tre uker siden ringbyggingen Kjell Frydenlund, som er en ivrig fisker, fikk en skikkelig rugg på kroken.

Fisken ville absolutt ikke bli med opp – og sleit det grove snøret tvert av.

Det betyr at fisken nå går med kroken og snøret i kjeften, mens duppen på snøret ligger i vannflata og flyter etter fiskens bevegelser.

– Vi ser stadig at duppen beveger seg ute i vatnet, at fisken svømmer rundt med krok, snøre og duppen, forteller Frydenlund til Dølen.

Mange fiskere har forsøkt å få tak i ruggen der nede. Mange kaster sluk etter snøret og duppen, i håp om å få fast dupp, for å si det slik. Men ingen har klart å treffe foreløpig. Også fra båt er det forsøkt å få tak i dupp og snøre, men fisken flykter, tydeligvis.

Det store spørsmålet er hvem som klarer å fiske opp snøret, duppen og ikke minst fisken. Det antas at den er fem kilo, pluss minus.

Flere store her

At det går store ørreter i dette vatnet kan eieren av Måsåplassen Turistsenter, Arne Bjørge, bekrefte.

– Ja, det går mange rugger der. Kjell Frydenlund fikk for litt tid siden en rugg på 2,8 kilo. Også andre kilos-ørreter er dratt opp, sier Bjørge.

At ørreten blir så stor i dette vatnet, skyldes ikke minst at det er mye marflo der, en type kreps som finnes i mange ferskvann i Norge. Marflo fører til at fisken blir spesielt rød i kjøttet.

Trolig har stor-ruggen i Nordre Måsåplass-tjernet feitet seg opp på marflo.