Fra neste ukes papiravis, er det Herr. Ulekleiv som stiller spørsmålene til Dølens lesere. Han tar over stafettpinnen etter Kjartan Ruset.
– Jeg synes det er artig å kunne være med å bidra i lokalavisa. Og quizen har jo fulgt meg store deler av livet, så for meg er det midt i blinken å få kunne stille spørsmålene, sier Ulekleiv.
– Har du alltid hatt interessen for quiz, Stein Erik?
– Jeg har deltatt på quiz mange ganger. Jeg husker vi var fast med på quiz på Givern med Geir Teigøyen. Vi ble alltid nummer to, etter team Håkon og Knut Sveen. Den ene gangen de ikke var med, vant mitt lag. Jeg var også mye med på quiz i studietida.
– Hva er så fasinerende med spørsmålskonkurranse?
– Det er en ypperlig måte å utvide allmenkunnskapen på. Men nå er det slik at jeg synes det er vel så artig å lage spørsmålene, som å få dem. Det er engasjerende, og en fin måte å lære mer på det også. Jeg stiller ikke spørsmål om bare det jeg kan. Jeg må lete etter svarene jeg også. Sammen med Roar Letrud hadde jeg quiz på Kolonialen på Vinstra fra 2011 og i et par-tre år. På det meste hadde vi 19 lag. Skikkelig artig.
Han fikk VM-billett
– Hva er så ditt eget spesialfelt?
– Engelsk fotball kan jeg en del om. Der kunne jeg fint lagt ti spørsmål uten å ta en faktasjekk. Historie og språk er jeg også relativt god på. Matte er jeg også interessert i. Og musikk.
– Mange spesialfelt, da!
– Hehe, ja jeg er nok egentlig interessert i det meste.
– Er quizene dine for de spesielt intelligente?
– Nei, det vil jeg ikke påstå. Litt av poenget er å lage quiz som kan treffe alle. Hver og en sitter på mye kunnskap og har ulike interessefelt.
– Når er den perfekte stund for en god quiz?
– Til høgtider passer det utmerket med en quiz. Men Dølen-quizen kan passe til alt. Et perfekt tidspunkt må være torsdager i lunsjpausen. Test en kollega.
"Tritoppers" byrestaurant
– Hva gjør så quizmasteren til daglig?
– Da er jeg lærer på Voksenopplæringa på Vinstra. Jeg prøvde med på litt ulike yrker, før jeg enda opp på lærerutdanning i 2005. Jeg trives godt i jobben min, som jeg har hatt sida 2011. Jeg har undervist min egen kone, som er fra Namibia, faktisk.
– Kone fra Namibia. Nå ble vi nysgjerrige på hvordan du møtte kjærligheten, Stein Erik.
– Ja, det er en ganske artig historie, det. Siste året på lærerutdanninga, i 2009, dro jeg på praksis i Namibia. Målet var å få andre impulser gjennom jobb på skolen der. På skolen i byen Tsumeb, der jeg skulle være, var Exeltra kalt inn som vikar den dagen jeg kom. Så endte vi opp på samme klasserom.
– Så impulsene ble til søt musikk?
– Ja, det er som jeg skulle sagt det sjøl. Det gikk ikke lang tid før vi forlova oss. Etter at jeg hadde vært i Namibia i tre måneder, ble Exeltra med meg til Norge. Da hun dro hjem igjen, dro jeg etter, og i desember 2009, gifta vi oss. Nå bor vi på Toksefeltet på Vinstra.
Vil realisere elevdraumar
– Men, Stein Erik, vi må få stille deg et spørsmål. Hvilken italiensk forfatter (pseudonym) har skrevet bøker om oppvekst i Napoli?
– Nei, det vet jeg sannelig ikke. Jeg leser masse bøker, men ikke vært borti disse.
– Elena Ferrante. Hvor mange ganger var Einar Gerhardsen statsminister i Norge?
– Der må jeg tippe tre.
– Riktig!
– Det var da enda godt at jeg klarte ett til slutt!