I morgen, lørdag, går Den Store styrkeprøven av stabelen. Grytidlig om morgenen, nærmere bestemt klokka 04.40 går startskuddet. Først ut i lagkonkurransen er Team Atea Pro Aktiv, og blant de 27 rytterne på laget finner vi Vinstra-karene Per Arne Kolseth og Jan Olav Beitmyren.

- Vi er forberedt på både opp- og nedturer undervegs, sier Kolseth til Dølen.

Den 545 km lange distansen blir både en mental og fysisk prøvelse, forteller han:

- En blir gradvis og sakte men sikkert brutt ned. Selv har jeg også hatt en trøblete oppkjøring med flere velt, og noen betente sår. Jeg håper ikke dette skal hemme meg i morgen.

Støtte langs vegen

Begge årene Team Atea har eksistert har Kolseth sittet med til mål. I fjor vant de med tida 13.27.51, ei tid laget håper å forbedre i år. Lørdag går nemlig teamet for rekord. Ti minutter bak i starttid følger motstander Rye XP.

- Har vi værfoholdene med oss er det rekord. 12.51 eller raskere er målet, sier Kolseth, som dagen før er på plass i Trondheim og rapporterer om upåklagelig stemning.

Laget er forventet til Kvam mellom klokka 10.30 og 11.00, 15 minutter senere på Vinstra. Passering Fåvang er ca. klokka 12. Snitthastigheten nedover til Vinstra er forventa å være mellom 42 og 44 km/t.

Det blir full oppdatering fra hele turen på Team Ateas Facebookside ved Mariann Byrløkken, ellers håper Kolseth og Beitmyren på ekstra mye støtte nedover Gudbrandsdalen lørdag formiddag.

- Vi håper at så mange som mulig tar med seg morgenkaffen og steller seg langs løypa, sier Kollseth.

Kapteiner på laget er Jan Olav Beitmyren (t.v.) og Rune Morten Johansen fra Gausdal. Foto: Mariann Byrløkken