Ekteparet May-Britt og Edvard Moser får fredag det synlige beviset på at de er Årets Peer Gynt. Prisen blir overrakt på scenen på Gålå av stortingsrepresentant Marit Arnstad.

Fredag formiddag besøkte ekteparet Peer Gynt gården på Vinstra. Ikke så lite stolte, og faktisk litt overrasket over at nettopp de fikk prisen.

- Vi er beæret over at landets folkevalgte har pekt på oss, og stolte over at det er representanter for vitenskapen som løftes frem som noen som har markert seg på samfunnsnyttig plan, sier ekteparet Moser.

- Det er en flott markering av grunnforskningens plass i samfunnet. Tusen takk. Vi er glade for å bli sett på som gode ambassadører for Norge. Det er ærefullt å få Peer Gynt-prisen. Og vi synes det passer ekstra godt, siden vi har like store drømmer og visjoner som Peer Gynt hadde. Men håper det er tydelig at vi er hakket mer jordnær og realistiske. Peer Gynt er et forbilde for det å tenke stort, og vitenskapen har en fantastisk metodikk for å kunne håndteredrømmer, nysgjerrighetstrang og utforskning på en fornuftig måte. Vi trenger både visjoner, lidenskap og fornuft for å utvikle samfunnet, mener de to.

Hedersprisen Årets Peer Gynt ble stiftet av Per Gynt-stemnet i 1971, med Einar Gerhardsen som første prisvinner. Siden 1973 er det stortingsrepresentantene som har valgt Årets Peer Gynt.