Vedkommende som er funnet passer beskrivelsen til savnede Eivind Sporaland (22).

– Politiet mottok tips fra en turgåer torsdag om at det lå noe blått i et område ved Balbergkampen, og en politipatrulje reiste til stedet. Det ble kort tid etterpå gjort funn av en død person som var ikledd blå jakke og røde sko, sier seksjonsleder for etterforskning ved Lillehammer politistasjon, Ragnhild Ouren

Politiet har begjært obduksjon av personen.

Pårørende til Eivind Sporaland er informert om at politiet har gjort funn av en død person som passer signalementet til 22-åringen.

Det var søndag 19. mars, politiet mottok savnetmelding og det ble startet opp en leteaksjon etter savnede i området Lillehammer og omegn.

Sivilforsvaret og en rekke frivillige letemannskaper deltok i søket. Politiet har etterforsket forsvinningen siden savnetmeldingen ble meldt og fram til i dag.

– Det ble først gjort funn av noen eiendeler vi hadde grunn til å tro tilhørte savnede. Det ble deretter gjort søk i nærheten av huska ved utsiktspunktet på Balbergkampen, og mannen ble funnet i ulendt terreng litt lenger ned, sier Ouren.

Politiet har ingen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt, men at det har skjedd en ulykke.

– Vi kan ikke med sikkerhet si at det er Eivind Sporaland som er funnet før obduksjon er utført, men vi har all grunn til å tro at det er han.

For pårørende og politiet har det vært viktig å finne han, for å få svar på hva som kan ha skjedd, sier Ouren.