– Det er utrolig stas å være nominert til denne prisen. Jeg er veldig engasjert i frukt og grønt og synes det er motiverende å legge til rette for at kundene kan ta sunne valg når de handler hos oss, sier Jeanette Larsen, frukt og grønt-ansvarlig ved Extra Ringebu.

Hun er også opptatt av at at frukt og grøntavdelinga skal ha et godt utvalg og være ryddig.

"Beste 5 om dagen ambassadør” er en høythengende pris for mange som jobber med frukt og grønt i dagligvare. Prisen er personlig og har som hensikt å hedre og løfte frem ildsjeler som jobber kreativt og nytenkende med frukt- og grøntkategorien i sin kjede, og som deler sine gode erfaringer med andre.

Nominert av kjeden

Det er kjedene selv som nominerer sine kandidater, og i begrunnelsen står det:

"Jeanette liker å ta ansvar og føler at hun bidrar med noe viktig, nemlig at hun hjelper kundene og Coop sine medlemmer med å ta gode og sunne valg i hverdagen.

Jeanette viser et ektefølt engasjement for jobben sin som F&G-ansvarlig på Extra Ringebu. Hun er stolt av det hun får til sammen med kollegaene sine, og hun deler ofte eksempler på tiltak de gjør for å fortsette veksten de har på F&G med andre butikker i Extra-kjeden. Noe av det hun liker best med jobben sin er å dele inspirasjon og læring med andre, og hun henter like mye inspirasjon fra andre butikker som hun deler med andre."

Vinneren kåres av en jury og annonseres til høsten under NM i frukt og grønt dagligvare, i regi av Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Tidligere i år ble også Extra Ringebu kåret til årets frukt og grønt-butikk i hele Extra-kjeden.

Norske jordbær og vannmelon er mine personlige favoritter, smiler Jeanette. Foto: Privat

Ny publikumspris

Nytt av året er at også publikum skal få være med å stemme på sin favorittkandidat til “Beste 5 om dagen ambassadør - publikumsprisen”. Denne prisen deles ut i tillegg til “Beste 5 om dagen ambassadør”. Til publikumsprisen kan alle stemme, både personer fra kjeden, kollegaer, kunder, venner og bekjente.

– Det er veldig hyggelig hvis folk har lyst til å stemme på meg, og jeg setter stor pris på alle stemmer, sier Jeanette.

Det er mulig å stemme frem Jeanette til publikumsprisen helt frem til 30. september.