– Det jobbes godt med HMS på hele Frya-Sjoa-anlegget, men i dag vil jeg gi ekstra honnør til AF Gruppen AS som nå har passert én million arbeidstimer uten en eneste alvorlig skade på sin store kontrakt. Det er et meget godt resultat, sa prosjektleder i Statens vegvesen, Øyvind Moshagen, da AF sin konsernledelse og styre var innom byggherreriggen til E6 Frya-Sjoa på Ringebu mandag 15. juni.

Etter at 24 av 41 måneder med anleggsvirksomhet er gjennomført, og mellom 350 og 450 arbeidere har lagt ned én million arbeidstimer, kunne AF i mai rapportere 0 skader med fravær, 7 skader uten fravær og 0 sykedager grunnet fraværsskade, skriver Vegvesenet på sine hjemmesider.

– Vi har sett nærmere på årsakene til at AF har dette gode resultatet, og kort oppsummert kan vi vel si at sikkerhetskulturen gjennomsyrer hele AF-organisasjonen på denne kontrakten, sa Øyvind Moshagen til de som var samlet i Ringebu mandag.

Fokus på sikkerhetskultur

Konsernsjef Pål Egil Rønn i AF syntes det var hyggelig at Statens vegvesen markerte AFs gode HMS-arbeid under konsernledelsens og styrets besøket i Ringebu. Han understreket samtidig at det ikke er AF alene som har kommet fram til de gode resultatene.

– Samarbeidet mellom AF og Statens vegvesen er  en viktig faktor som gjør at vi er der vi er i dag når det gjelder HMS på E6-utbygginga, sa han.

– Generelt har Statens vegvesen løftet seg veldig og hatt en stor utvikling på sikkerhetskultur de siste 4-5 årene. Jeg mener at det Vegvesenet gjør av HMS-tiltak og bidrar med mellom partene på dette prosjektet, er på offshore-nivå, sa Rønn.